VIBA Café 4 april 2013: Michel Post over zijn nieuwe boek ‘Bouwen met stro’

boek Bouwen met Stro

Bouwen met stro is hip. Het lijkt een tegenstrijdigheid, maar steeds meer mensen beseffen dat ze anders moeten omgaan met het milieu en de natuur. Daarnaast is er een groeiend besef dat de omgeving van wezenlijk belang is voor de persoonlijke gezondheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer televisieprogramma’s, tijdschriften en boeken aandacht schenken aan ecologisch bouwen, zelfvoorzienendheid en energie van de zon en wind. Dat duurzaam bouwen uiteindelijk ook gunstig is voor de portemonnee, zal in een tijd waarin men spreekt van een crisis absoluut meespelen in dit groeiende besef. Het bouwen met stro lijkt één van de oplossingen te zijn.

Er is iets aan een gebouw van stro en leem dat gevoelens oproept die traditioneel gebouwde huizen niet hebben. Is het het gebruik van natuurlijke materialen, de afwezigheid van giftige stoffen en straling, de kwaliteit van de lucht, de demping van het geluid of hebben de architectuur en de knuffelmuren er iets mee te maken? Hoe dan ook, een huis van stro spreekt tot de verbeelding en is een bijzonder goed alternatief voor de gangbare manier van bouwen, en niet alleen vanuit een ecologisch standpunt. Het is niet meer zozeer de vraag: ”Waarom zou iemand willen bouwen met stro?”, maar meer de vraag: “Op welke manier kan ik bouwen met stro?”

Op 7 mei a.s. publiceert Uitgeverij Æneas het boek ‘Bouwen met stro – Nederlandse huizen van ecologisch materiaal’. Deze nieuwe uitgave bevat veel inspirerende, voltooide projecten in Nederland van gebouwen die zijn gebouwd met stro. Tevens wordt de geschiedenis van bouwen met stro en de huidige Nederlandse regelgeving ten aanzien van bouwen besproken. Ook wordt gekeken naar de verschillende bouwtechnieken. Bestellers krijgen t/m 2 april a.s. 5 euro voorintekenkorting op het boek.

Meer informatie: www.aeneas.nl/bouwenmetstro.

Auteur: Michel Post

ISBN: 978-94-6104-029-9

Verschijningsdatum: 7 mei 2013

Prijs: € 24,95

AANMELDEN:

Niet-leden: klik hier
LEDEN: aub eerst inloggen dan: klik hier

PLAATS: Peter Schmid Auditorium, Service-instituut VIBA-Expo, Veemarktkade 8, gebouw B, De Gruyter Fabriek, ‘s-Hertogenbosch

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten