Terugblik Peter Schmid en VIBA-Prijs voor Jan van Holstein

Op 24 januari op een zeer speciaal VIBA-Café namen we afscheid van de vertrouwde locatie bij de VIBA-Expo in de Gruyterfabriek in ’s Hertogenbosch.
Tijdens deze laatste bijeenkomst in het Peter Schmid auditorium gaf Peter Schmid een terugblik op de historie van de VIBA-Vereniging en de VIBA-Expo.
Tevens werd de VIBA-Prijs 2019 uitgereikt aan Jan van Holstein, VIBA-lid en medewerker van de Expo van het eerste uur. Jan verhuist niet, zoals Expo-medewerkster Dea van Heugten, mee naar de nieuwe locatie op de Tramkade in Den Bosch, want hij gaat dit voorjaar met pensioen. Met deze prijs dankt de VIBA-Vereniging Jan voor al zijn inzet, met name bij de organisaties van onze VIBA-Café’s en exposities en zetten wij een veelzijdig en bescheiden man even in het zonnetje.
De VIBA-Prijs 2019, uitgereikt aan Jan van Holstein, werd ontworpen door de Bossche beeldend kunstenaar Patrick Lijdsman.

 

Vele jaren zijn de VIBA en de VIBA-EXPO samen opgetrokken als pioniers van gezond en milieu vriendelijk bouwen en wonen. In 1995 werd vanuit de VIBA de VIBA-EXPO opgericht. De VIBA-EXPO werd niet alleen een plek waar het gedachtengoed op een praktische en concrete manier werd uitgedragen, maar ook het vertrouwde thuishonk van de VIBA-Vereniging. Vele jaren aaneen werden daar op donderdagavonden VIBA-CAFES georganiseerd. Op andere momenten was het de plek waar werkgroepen met elkaar vergaderden en leden met elkaar kennis uitwisselden. Jan van Holstein was daarbij het vertrouwde gezicht die niet alleen klaar stond met koffie, maar ook met raad en daad.

Op 24 januari namen we definitief afscheid van de deze vertrouwde omgeving. Hoewel de VIBA-vereniging en de VIBA-EXPO al twee gescheiden organisaties waren gaan ze nu ook fysiek uit elkaar.

Deze bijeenkomst werd uiteraard gehouden in het Peter Schmid auditorium.

 

Klik hier voor een verslag door Joop Bensdorp.

 

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten