Verslag VIBA-Café 3 november: Bomen over bomen met Jeroen Heindijk

Op  3 november werden we onthaald op een bijzonder VIBA-Café over bomen.
Jeroen Heindijk was in 1976 ’n zesjarig jongetje uit de bollenstreek. Het gezin verhuisde naar de Maarnse berg. Jeroen ‘kwam thuis’ in de bossen. Oude bomen en bomen oud laten worden werden zijn metafoor met mensenlevens.
Deze veertig jaren probeert Jeroen alle werelden aan elkaar te knopen. Zijn inspiratie haalt hij uit de oervolkeren waar hij kennis mee maakte. De aboriginals in Australië, de natives in USA / UK. Of gewoon boeren in Holland. Zijn missie: bewustzijn brengen.
Jeroen vertelde ons bij het laatste VIBA café vóór ons jubileum (op 18 november) over zijn passies en projecten. Over de bomenstichting, hoe hij BN’er werd tijdens talkshows in de jaren 90, het “Natuurwijs” project van StaatsBosBeheer, zijn bomenreizen naar Engeland, het belevingspark op Schiphol, “Bomen op de kaart”, de ‘zoomburcht’ langs de A12 bij Driebergen, burgerbosbeheer.
Tijdens de Dutch Design Week was hij ook te vinden in Eindhoven als meedenker bij projecten als de boomstoel van Maarten Baas. En alsof het nog niet genoeg was, kregen we een lesje Pentjak Silat, de oosterse krijgskunst.  Zie ook zijn website: http://www.bostochten.nl

Voor het volledige verslag van dit VIBA-Café zie onderstaande link.
verslag-viba-cafe-3-11-16-jeroen-heindijk

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten