Viba Café 1 mei: Ir. Frans v.d. Werf: Renovatie van een sloppenwijk. Daarvoor: prijsuitreiking Viba Prijs 2014 Peter Schmid

Bij aanvang om 19.00 uur: Finissage Tentoonstelling Peter Schmid Architectuur / Schetsen door dr.ir. John Olie en uitreiking van de Viba prijs 2014 aan Peter Schmid.

aansluitend om 20.15 uur:

Lezing ir. Frans van der Werf: renovatie van een sloppenwijk

Vanuit ervaringen in de Nederlandse Woningbouw met bio-logisch en open bouwen, en participatie van bewoners en bestuurders. Over weefsels, dragers en inbouw, over patronen, thema, model en plan, over financieren en bouwen.

aanmelden: door een e-mail naar [email protected]

tijd: 19.00 uur, na 20.00 uur is de hoofdentree dicht!

plaats:  Peter Schmid Auditorium, Service-instituut VIBA-Expo, Veemarktkade 8, gebouw F, De Gruyter Fabriek,  ’s-Hertogenbosch

 

Ter afsluiting van de tentoonstelling van het levensoevre  van Peter Schmid in de Viba-Expo Den Bosch vond op 1 mei jl. de finissage plaats. Dr. ir. John Olie verhaalde over zijn persoonlijke ervaringen als student bij Peter Schmid aan de TH Eindhoven (nu TU) en zijn contact met Peter gedurende 41 jaar. Hij noemde deze finissage een punt komma in het leven van Peter Schmid.

Joop Bensdorp, voorzitter Viba Vereniging presenteerde vervolgens de dit jaar her-ingestelde VIBA PRIJS in de vorm van een porseleinen steentje, vervaardigd door de Bossche kunstenaar Patrick Lijdsman (patricklijdsman.nl). Peter Schmid was vandaag de eerste die deze prijs ontving voor zijn inspirerende werk als oprichter en constante inspirator van de Viba.

De Vibaprijs 2014, ontworpen door kunstenaar Patrick Lijdsman
De Vibaprijs 2014, ontworpen door kunstenaar Patrick Lijdsman

Het Viba Café bood vervolgens haar platform aan Frans v.d. Werf (http://www.vdwerf.nl/) die deskundig en bevlogen vertelde over zijn ideeën en ervaringen met renovatie van sloppenwijken.

Viba-Café 1 mei 2014: Frans van de Werf tijdens zijn inslirerende lezing voor een volle zaal.
Viba-Café 1 mei 2014: Frans van de Werf tijdens zijn inspirerende lezing voor een volle zaal.

Al met al weer een boeiende avond in een meer dan volle zaal!

Renovatie van sloppenwijken
Renovatie van sloppenwijken
VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten