VIBA Praktijkcafé op 21 november 2023

VIBA Praktijkcafé dinsdag 21 november 2023
Locatie: in de kas bij het kantoor van Renz Pijnenborgh, Edisonstraat 3 ‘s Hertogenbosch.
Tijd: 16:00 – 20:00 (rond 18.00 uur wordt een eenvoudige vegetarische maaltijd geserveerd)
Aanmelden uiterlijk voor 16 november per mail bij: [email protected]

 

Beste VIBA lid,

Klimaatverandering heeft tot gevolg dat de zomers warmer worden met meer zonuren en hogere temperaturen. Maar het weer wordt ook onvoorspelbaarder, met extremere regen- en onweersbuien, met stormen en zelfs tornado’s. Zelfs bij streng klimaatbeleid hebben we eind deze eeuw 40 zomerse dagen met temperaturen boven de 25 graden. Temperaturen boven de 40 graden komen daarbij ook voor. In de stad zijn zelfs temperaturen van 50 graden dan zelfs niet meer uit te sluiten volgens het KNMI.

Vorig Praktijkcafé van 10 oktober is mede aan de hand van een model gekeken naar de verwachtingen t.a.v. comfort, de beheersbaarheid van binnenklimaat bij een veranderend buitenklimaat en met name het voorkomen van hittestress in de zomer. Aangezien het onderwerp nog lang niet uitgediept is gaan we hier op 21 november nog een keer mee aan de slag en worden deelnemers uitdrukkelijk uitgenodigd goede voorbeelden van mogelijke oplossingen mee te brengen.

Vragen die op tafel liggen:
lichter bouwen ?
zwaarder bouwen?
actieve klimaatbeheersing?
passieve klimaatbeheersing?

Vraagstukken en ervaringen meebrengen en delen kan mondeling, op papier of met USB stick.

AANMELDEN vanaf heden maar uiterlijk  op donderdag 16 november, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden bij [email protected]

Aan een Praktijkcafé kunnen normaliter minimaal 10 en maximaal 16 personen deelnemen. Allen zijn leden van de VIBA of zijn uitdrukkelijk uitgenodigd om expertise in te brengen.
Uitgangspunt is dat enkele deelnemers een onderbouwde vraagstelling of praktijkervaring inbrengen en dat aan de hand daarvan verdieping van het thema wordt ingezet, waarbij van iedere deelnemer actieve deelname wordt verwacht. Bij minder dan 10 aanmeldingen wordt het Praktijkcafé geannuleerd, 24 uur voor beoogde aanvang.

Het Praktijkcafé wordt in de kas gehouden, zodat we voldoende afstand kunnen houden. Omdat het daar koud kan zijn raden we iedereen aan om zich warm te kleden. De locatie ligt op 5 minuten lopen vanaf het station ’s Hertogenbosch. Kom je met de auto dan kan je voor de deur parkeren als je van te voren jouw kenteken doorgeeft aan Renz Pijnenborgh.

Standaard opzet per bijeenkomst:
Welkom.
Voorstelrondje en inventarisatie meegenomen vragen en casussen.
Terugkoppeling vorig praktijkcafé.
Korte introducties in de onderwerpen van de dag.
Samen aan de slag
Pauze en eenvoudige maaltijd
Verder aan de slag
Plan voor volgende keer ………

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten