VIBA Café 7 maart 2024, Reinoud Keesmaat

VIBA Café:   Reinoud Keesmaat, De Groene Architect
Onderwerp: Ontwerpen in samenspraak met de natuur
Datum:          Donderdag 7 maart 2024, inloop vanaf  19:30, start lezing 20:00
Locatie:         De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7 Culemborg
Aanmelden voor dit VIBA Café kan via een email naar [email protected]). Deelname is gratis voor VIBA-leden. Aan deelnemers die geen lid zijn vragen wij een bijdrage van € 10,-.

 

Ontwerpen in samenspraak met de natuur
Reinoud Keesmaat gaat in op zijn loopbaan en drijfveren van zijn ontwerpen. Zijn slogan is “Ruimte waar je Blij van wordt“, maar hoe doe je dat?

     

Het blijkt dat bouwen in samenspraak met de natuur, regeneratief voor de plek en met als uitgangspunt de al dan niet aanwezige begroeiing daarbij een belangrijke rol speelt.

Na jaren in de stedenbouw actief te zijn geweest begint Reinoud in 2018 opnieuw. Daarbij kijkt hij terug op wat hij ontworpen heeft. Al vanaf zijn opleiding architectuur aan de TU Delft blijkt dat groen en humaan bouwen zijn drijfveren zijn. Bij de start van RDGA, Reinoud De Groene Architect, zet hij dat in als speerpunt van zijn ontwerpen. Met als doel om ruimte te maken waar je blij van wordt. Denkend buiten de gebaande paden en analytisch de ontwerpvragen ontledend, komt hij tot creatieve ontwerpen.

Hoewel stedenbouw nog een belangrijk onderdeel is van zijn dagelijkse praktijk richt hij zich ook op ecologische en circulaire architectuur. De leefomgeving is meer dan beton en stenen. Daarom ontwerpt Reinoud De Groene Architect op een bio-eco-logische manier met aandacht voor licht, lucht, water en groen. Zo ontstaat een betere harmonie met de natuur in uw omgeving. Schoonheid die vele vormen heeft en kan krijgen. Met een hoge ruimtelijke kwaliteit van de omgeving en goed voor een aangenaam woonklimaat, ontspanning en plezier. Ruimte waar je echt blij van wordt.

Op deze avond zal Reinoud zijn drijfveren nader toelichten en ingaan op verschillende projecten.

   

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten