VIBA Café 4 maart door Clarance Rose over ‘De Nieuwe Aanpak’ in de bouw

Clarence Rose is Initiatiefnemer en creatieve denker voor duurzame oplossingen. Gespecialiseerd in het ontwerpen van zeer energiezuinige gebouwen en renovaties met de focus op betaalbaar, gezond en bouwfysisch adequaat bouwen. Naast haar adviespraktijk werkt zij voor het Passive House Institute (https://passivehouse.com) als geaccrediteerde certificeerder voor passiefhuisprojecten en producten. Clarence daarnaast ook oprichter, voorzitter en tevens docent van Kennisinstituut KERN.

“Duurzaam bouwen doe je samen”, onder dit motto vormden de initiatiefnemers van DNA in de bouw een vereniging voor bouwgerelateerde MKB-bedrijven die stappen wilden zetten om duurzaam bouwen te bevorderen.
Dat was in 2011 en dit regionale netwerk met zijn thuisbasis in de regio Arnhem-Nijmegen heeft inmiddels ook landelijk en internationaal haar sporen verdiend – en achter gelaten.
Al snel voerde kennisuitwisseling tussen de bedrijven de boventoon, en leerde men (sommigen schoorvoetend) vragen te durven stellen en zich kwetsbaar op en open te stellen voor nieuwe inzichten.
Van DNA-bouwteam-formaties tot grote EU-projecten – veelal draait het om echte samenwerking als basis voor betaalbaar en gezond bouwen. En voor de nodige kruisbestuiving biedt DNA een uitgelezen platform.

Clarence Rose zal op deze avond niet alleen ingaan op hoe dit netwerk werkt maar ook belangrijke resultaten en inzichten delen door projecten te laten zien die DNA heeft uitgevoerd, zoals:

– PassReg en gerelateerde pilot-projecten

– een EU-project over de best practise voor energieneutrale regio’s door zeer energiezuinige gebouwen en hernieuwbare energievoorziening

– Ecowijk de Kiem, een wijk in Arnhem Zuid, gezamenlijke projectontwikkeling door DNA-leden

– AZEB een recent afgerond EU-onderzoeksproject met focus op betaalbaarheid van kwalitatief hoogwaardige, duurzame energieneutrale gebouwen.

– WNR een initiatief door DNA-leden voor woonlastenneutrale energetische renovaties mogelijk te maken voor VVE’s

Clarence Rose | LinkedIn

Nieuws | DNA in de Bouw

DNA staat voor “De Nieuwe Aanpak” in de bouw.

http://www.kennisinstituutKERN.nl
Horaplantsoen 20, 6717 LT Ede
tel:06-55964190

Het VIBA Café is online bij te wonen via een zoomverbinding. Het begint om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. De zoomverbinding start om 19.45 uur. Voor deelname aan het VIBA Café kan je een emailbericht sturen naar [email protected]. Je ontvangt vervolgens een link naar de bijeenkomst.

VIBA

VIBA

Scroll naar top

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief