VIBA Blog: Verbinding

VIBA-bestuursblog
Reinoud Keesmaat

 

Bestuursblog: Verbinding

Bij onze Nieuwjaars Caleidoscoop vertelde ik wat over het jaarthema van de VIBA: Verbinding. Volgens mij nu erg hard nodig. Want willen we wel terug naar oude tijden? We leven NU en laten we er dan NU ook iets moois van maken.

Enkelen van onze vrienden vertelden op de Nieuwjaars Caleidoscoop over de mooie ontwikkelingen die er gaande zijn. Ook zijn we met de VIBA bezig er een mooi jaar van te maken. Afgelopen woensdag halverwege januari bespraken we het ook in de werkgroep programma. Wat is het thema dat alle onderwerpen van de activiteiten van de VIBA dit jaar verbindt? Peter van der Cammen kwam met een mooi voorstel om te kijken naar nieuwe MATERIALEN. Hoe kunnen we die voor een gezonde omgeving inzetten? Suggesties zijn welkom. Tevens in de verbinding van welk PROCES wordt daarbij gevolgd. Welke VORM heeft het? En wat maken we ermee? Want alles is met elkaar verbonden. Een van de uitgangspunten van de VIBA.

In mijn nieuwjaarspitch benadrukte ik onze verbondenheid met de natuur. De natuur is niet te controleren. Dat moeten we volgens mij ook niet willen. We kunnen anticiperen op wat er in de complexiteit van de natuur gebeurt waarin alles met alles verbonden is. Dat kan ons overdonderen, angst aanjagen. Veel kunnen we op dit moment niet controleren en dat maakt veel mensen angstig. Daar wil ik vertrouwen tegenover zetten. Wij kunnen de juiste keuzes maken en mogen erop vertrouwen dat het goed komt. Iedereen kan er bij zichzelf mee beginnen.
Maar mocht je toch een vraag in ons werkveld hebben waar je niet uitkomt dan kan je die nu plaatsen in de VIBA support groep. Een WhatsApp groep waarin VIBA leden vragen kunnen stellen en kijken of we elkaar kunnen helpen met een antwoord. Meld je hiervoor aan!

Daarnaast gaan we per regio intervisie groepen aanbieden waarbij we elkaar op persoonlijk en zakelijk vlak kunnen ondersteunen en verbinden.

Met de werkgroep communicatie hadden we een leuke discussie over de taken die nodig zijn om de VIBA goed uit te dragen. Naast alle taken die er al zijn, gaan we dat verder ontwikkelen op twee vlakken; op LinkedIn en de website. Mooi te zien dat er de energie is om dit verder te ontwikkelen. Bij de website zal de komende tijd het VIBA kennisplatform nader vorm krijgen. Kennis uit het verleden en heden gaan we verbinden op de website om deze uit te dragen. Ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Ik heb vertrouwen in een mooi jaar met de VIBA!

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten