VIBA Blog: Adapteren

ViBA-bestuursblog
Werner Evers

 

Adapteren

Tijdens de afgelopen bijeenkomsten van de ViBA-Praktijkcafés werd het mij nog duidelijker welke enorme opgave er op ons bordje ligt ten gevolge van de huidige klimaatverandering die wij merendeels zelf hebben veroorzaakt.

Het feit dat we tijdens de bijeenkomsten driftig op zoek zijn gegaan naar goede en gezonde oplossingen tegen oververhitting van onze gebouwen zegt veel over het veranderen van onze directe leefomgeving maar nog meer over ons trage besef dat we nu echt iets moeten veranderen aan ons zelf.

Op dezelfde manier doorgaan zoals we gewend zijn kan niet meer en heeft grote gevolgen voor onze maatschappij, onze omgeving en hoe we met elkaar omgaan. Een korte termijn politiek gedreven door eigenbelang is desastreus en maakt onze problemen uiteindelijk alleen maar groter.
De recente verkiezingen laten echter zien dat mensen alleen maar verder hun kop in het zand steken en liever anderen de schuld geven van onze problemen.

Ik word erg blij van de energie en overgave die in onze vereniging leeft om juist wel te zoeken naar goede oplossingen voor een betere en gezonde leefomgeving, waar je het goed kunt hebben door zorgvuldig met anderen en je omgeving om te gaan.

Daarbij hoort ook kritisch naar jezelf kijken en waar nodig aanpassen en verbeteren.

Ik wil hier graag aan meewerken en samen met jullie op zoek gaan naar de mogelijkheden om het tij te keren.

Werner

 

 

 

 

 

 

 

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten