Verslag 100e Bijeenkomst Harmonicale Ellips

100e bijeenkomst van de Harmonicale Ellips.

Op:  zaterdag 4 september 2021, van 12:30-17:00 uur.  Bij: “Live to be”, Ubuntulaan 31, 1349 EH Almere –Oosterwold

Hans Coppen opent de bijeenkomst en kan 23 deelnemers verwelkomen, wat de totale groep op 24 brengt. De bijeenkomst is om twee redenen bijzonder:

  • Het is de 100e bijeenkomst en
  • Douwe Knol neemt na 12 jaar afscheid als secretaris.

Voor deze jubileumuitgave is gekozen voor het beleven van de invloed van harmonicale toepassingen in een drietal door Michel Post (ORIO architecten) ontworpen woningen.

Douwe Knol besteedt in een inleiding aandacht aan beide punten.Hij geeft zijn visie op de werkgroep Harmonikale Ellips, zoals hij dat gedurende 20 jaren heeft ervaren. Hij vertelt wat het voor hem persoonlijk heeft bijgedragen aan zijn ontwikkeling en toont hierbij in vogelvlucht een aantal toepassingen. Vervolgens laat hij zien hoe de levensbloem is ontstaan.

Jaap Vermuë, onze gastheer, vertelt over het ontstaan van het zaaltje en over zijn bedrijf  “Live to be”, een jongeren opvang project.

Hierop aansluitend laat Michel Post zien hoe de theorie, die Douwe heeft aangestipt, toepassing vindt in de drie projecten die we gaan bezoeken. Per project worden de uitgangspunten belicht.

Na het bezoek aan de woningen blijkt dat de verschillende woningen ook duidelijk verschillend zijn ervaren. Elke woning heeft zijn eigen energie. Verder zijn de ervaringen natuurlijk subjectief, wat de een bijzonder waardeert stoort de ander. Michel bevestigt dit verschijnsel. Alles is sterk persoonlijk, maar in grote lijnen ervaren de vier temperamenten ieder op een eigen specifieke manier. Dit sluit ook aan op de ontwerpfilosofie, elke woning is maatwerk.

De dag wordt besloten met een hapje en een drankje en Hans maakt van de gelegenheid gebruik, vergezeld van een passend presentje, om de Viba en de mensen, die deze bijeenkomst mogelijk hebben gemaakt te bedanken. Tenslotte wordt ook Douwe op dezelfde manier bedankt voor zijn inbreng in de afgelopen 12 jaar.

Douwe Knol.

Adviesburo Knol,

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten