Van rebels naar radicaal? november 2020

Tijdens het verkiezingsweekend “Trump of Biden” gingen mijn gedachten precies vier jaar terug. Ik was kind aan huis bij Jaap en Annemieke van Westering in Baarn waar de opmaak voor het jubileumnummer van GEZOND BOUWEN EN WONEN plaatsvond. Ik discussieerde met Jaap die bij het bekend worden van de winst voor Donald boven Hillary helemaal depri werd. Waar ik vond “geef die man een kans, het voorbeeld van de twijfel” (Pim Fortuyn indachtig), blijkt nu dat Jaap het goed gezien had.

Wat is er inmiddels gebeurd met weer een nieuw lustrum over tien maanden in ons vooruitzicht?

Héél veel! Het begon met de positieve energie vanuit de volle zaal in Den Bosch die onze 40 jaren vierde. Vervolgens stopte de eindeloze discussie over onze missie en strategie, kwamen een herstart in Utrecht, een kompleter bestuur, een vaste nieuwsbrief, een geheel vernieuwde website, meer samenwerking met andere groepen, en nu het ‘hockeystick-effect’ in het ledental vooral door jongere leden.

Ik schreef in december: “Geef ons heden ons dagelijks brood en op z’n tijd een watersnood.” Dat werd Corona. Brengt deze golf een omwenteling, een versnelling? Hoe je het noemt maakt niet uit. Wij VIBAianen willen geen voorlopers meer zijn. Gezondheid staat nu nummer één. Dus beginnen met onze leefomgeving.

Ik las het boek OMWENTELING van Jan Rotmans, een fascinerende transitie-expeditie. Lees het interview met Renz. Misschien moeten we meer op de barricaden klimmen om op te vallen? Te beginnen met het makkelijker kunnen vinden van ons gedachtegoed. Een influencer inhuren? Van onze website een Vibapedia maken?

Welkom in het post-corona tijdperk!

Warme groet, Wilco

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten