Tijd voor samenwerking!

De VIBA is opgericht om een gezonde en milieuvriendelijkere leefomgeving te bevorderen. Daar is onze vereniging, samen men andere relevante organisaties in de loop van de jaren goed in geslaagd. Een gezond binnenmilieu, biobased en energiezuinig bouwen, strobouw, leembouw en ga zo maar door: de onderwerpen hebben anno 2018 veel belangstelling bij een breed publiek, binnen en buiten de bouwwereld.

Hebben we ons doel nu bereikt? In ieder geval neemt de VIBA Vereniging niet meer de unieke positie in, als ontwikkelaar, initiatiefnemer en vraagbaak die het tijden lang wel had. Voor veel van de genoemde onderwerpen zijn gespecialiseerde organisaties opgericht, die niet alleen de bio-logische bouwwereld een enorme boost geven. Zijn we als vereniging te midden van al deze activiteit nog relevant?

Tijdens de afgelopen ALV is unaniem besloten dat dat zeker het geval is. De VIBA is met zijn integrale benadering van al deze onderwerpen nog steeds uniek in Nederland. Wij voelen het dan ook als onze taak, eens te meer, om die integraliteit te benadrukken.

De komende tijd zal voor ons in het teken staan van het leggen van nieuwe verbindingen en het bestendigen van bestaande. Onze VIBA-Café’s en Praktijkcafé’s: goed lopende en altijd weer interessante ontmoetingen waarbij kennis wordt gedeeld en vergaard, gaan we nog meer dan voorheen organiseren samen met andere organisaties.  Zo kunnen meer groepen en individuele belangstellenden profiteren van de kennis die bij de VIBA èn andere, gelijkgestemde organisaties aanwezig is.

En zo kunnen we met een kleine groep van actieve VIBA-leden ook in de toekomst ons steentje blijven bijdragen aan een gezondere en milieuvriendelijkere leefomgeving.

 

Bestuur VIBA Vereniging

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten