Tijd om te oogsten – september 2021

De herfst is de tijd om te oogsten. Om de vruchten te plukken van wat je in de lente gezaaid hebt en in de zomer gekoesterd hebt. We merken dit aan de grotere belangstelling voor de VIBA Cafe’s en aan het oplopende ledenaantal.

Nu dagen alweer wat korter worden en de dagen gelukkig nog warm zijn, kunnen we terugkijken op twee recente mooie gebeurtenissen: de viering van de 100ste fysieke bijeenkomst van de Harmonicale Ellips met daaraan gekoppeld een excursie langs drie energetisch ontworpen ecologische woningen in Almere Oosterwold, en de viering van het 45-jarig bestaan van de VIBA.

Bij deze vieringen hebben we drie mensen in het zonnetje gezet: Douwe Knol voor zijn inzet als secretaris voor de Werkgroep Harmonicale Ellips, waarbij dit tegelijkertijd ook zijn afscheid als secretaris was; en Renz Pijnenborgh en Chris Posma zijn vanaf heden erelid van de VIBA. Er zijn weinig mensen die qua werk en als mens zo verweven zijn met onze mooie organisatie. Namens het bestuur, (nogmaals) heel hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet en aanwezigheid. Jullie zijn een ware verrijking van de VIBA en we hopen nog vele jaren van jullie te kunnen genieten.

Nu het stof aan het dalen is, wordt het ook tijd om naar de toekomst te kijken. We zijn in de voorbereiding om een VIBA Academie op te richten, waarbij we een platform voor onze leden willen aanbieden om hun kennis te verspreiden. Welke vorm dit gaat krijgen gaan we met z’n allen verder vormgeven, maar mocht je de behoefte voelen om hieraan deel te nemen: stuur een e-mail naar de secretaris van de VIBA: [email protected]

Ook kijken we nu al naar de viering van het 50-jarige bestaan van de VIBA, waarbij we een grote tentoonstelling willen organiseren, inclusief interviews en films, van en over de projecten van onze VIBA architecten. Pieter van der Ree en Juri Czabanowski hebben al aangegeven hierbij te willen helpen, maar we zoeken natuurlijk nog veel meer mensen. Ook hiervoor kun je een bericht sturen naar bovengenoemd e-mail adres.

En als je nu denkt… ja maar we hadden toch ook een heel mooi symposium bedacht als viering voor het 45-jarig bestaan… dat klopt en die gaat er ook komen. Of dat komend jaar zal zijn, of het jaar erop, zal grotendeels afhangen van de ontwikkelingen rondom Corona en daarmee de beschikbaarheid van een geschikte locatie. Een combinatie met een onderwijsinstelling zou veruit de voorkeur hebben en dan het liefst in een gebouw dat organisch is vorm gegeven. Dus mocht je een mooie locatie weten… we horen graag van je.

Michel Post

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten