Terugblik VIBA-ALV 7 september 2023

Terugblik Algemene Ledenvergadering (en een brief van Peter Schmid, zie Download onderaan dit bericht)
7 september 2023

Op de zonnige donderdag van 7 september kwamen we bijeen voor onze ALV van dit jaar. Te gast bij een van de oudste ecowijken van Nederland Het Groene Dak in Utrecht mochten wij gebruik maken van hun gemeenschapsruimte in hun gezamenlijke tuin. Vanaf 18.00 druppelden de mensen binnen. Gemoedelijk zoals het gaat bij de VIBA. Om eerst even samen wat te eten en elkaar te ontmoeten.

Nadat we de technische handicaps hadden overwonnen dankzij de inzet van Hans Coppen met zijn uil voor opname van geluid en beeld en beamer voor de mensen die hybride aansloten begonnen we rond 20.10 uur aan de vergadering. Het eerste agendapunt liep al flink uit omdat we met enthousiasme met elkaar deelden wie er waren en wat we doen. Eerst de ca. 19 mensen die fysiek aanwezig waren en daarna de 9 die online waren aangesloten. Stap voor stap werd de agenda doorlopen. We hadden een mooi programma in 2022/2023 achter de rug.

Hoogtepunt van de vergadering was het afscheid van Michel Post als voorzitter. Hij kreeg de VIBA award voor al zijn inspanningen. Daarna werd Reinoud Keesmaat als voorzitter gekozen. Hij lichtte zijn koers toe. Het enthousiasme voor de VIBA is er want ook zijn er nieuwe mensen die de werkgroepen willen ondersteunen. Daarbij is veel energie voor het maken van het programma voor het komend jaar. De Werkgroep Harmonicale Ellips heeft samen met de VIBA ook nieuwe energie gekregen. Dat was een welkome bijdrage op de ALV. Tijdens de ALV zijn er veel suggesties gedaan om een nieuw clubhuis te vinden nu we niet meer in het Hof van Cartesius terecht kunnen.

In 2026 bestaat de VIBA 50 jaar en daar willen we een feestje van maken. Dankzij de bijdrage van ons eerste lid Jan van der Linden moet dat lukken. Het plan moet nog wat meer focus krijgen. Mensen die daarbij willen helpen zijn van harte welkom.
Al met al was er een gezellige gedachten wisseling van veel leden. Dat maakte het te laat om de presentatie van Reinoud Keesmaat over groen bouwen nog te doen. Die houden we in verschiet. Met een gezellig drankje rondden we de avond af en ging iedereen weer naar huis.

   

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten