Talkshow VIBA Café, Gezond en Biobased Bouwen

Hoe kunnen we met Gezond en Biobased Bouwen impact hebben op onze toekomstige leefomgeving? Moet dit niet de norm zijn?

De VIBA organiseerde op woensdag 5 April, in samenwerking met de HU Amersfoort, een ‘ronde tafel gesprek’ over de impact van Gezond Bouwen op ons dagelijkse en toekomstige leven en hoe verschillende mensen / organisaties hieraan bijdragen.

Dit tafelgesprek is door studenten van de Hogeschool Utrecht, afdeling Digitale Media en Techniek opgenomen en kan je terug kijken. Gebruik hiervoor de volgende link:

VIBA Talkshow Gezond en Biobased bouwen

 

Tafelgasten waren:
Reinoud Keesmaat, secretaris van de VIBA en tevens ecologisch architect/stedenbouwer over de impact van een groene leefomgeving;
Eberhard Dijkhuis, de enige bouwbiologische aannemer van Nederland, over waar hij in de praktijk tegenaan loopt;
Bernard Smits van Cooplink en WBVG, een kennisnetwerk van wooncoöperaties’ die gezond wonen beschikbaar wil maken voor iedereen, maar zich met name richt op sociale huurwoningen;
en Rianne Koster van de Triodosbank die vertelt over hun biobased hypotheek en hun methode hoe ze gebouwen classificeren t.a.v. duurzaamheid en ecologie.
Katja van der Valk, procesbegeleider en projectmanager van (C)PO projecten, zal de tafelvrouw zijn die de gasten en het publiek zal bevragen en ondersteunen.

 

 

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten