Boeren, juli 2022

BOEREN

Mijn opa was boer en mijn oma boerin. Als ik met mijn ouders naar Balgoy ging dan aten wij de soep, aardappelen en vlaflip uit één bord met op de achtergrond de harde tikken van de staande klok. Na het eten dronk mijn opa zijn dagelijkse glaasje jenever met wat suiker in zijn luie stoel. Mijn broer en ik speelden op de boerderij tussen de varkens en de koeien.
Boer zijn leek mij zo gek nog niet.

Dat romantische beeld van een boeren-bedrijf is sterk verandert. In het nauw gedreven door regelgeving en dieren-ziektes lijkt boeren haast onmogelijk.
Inmiddels is de maat vol voor veel boeren en nieuwe stikstofplannen lijken de druppel te zijn voor meer grimmige acties en hard optreden van de overheid.
We weten allemaal dat er veel moet veranderen om de klimaatdoelen te halen. En dan nog is het de vraag of we op tijd zijn. Boerenopstanden zijn nu prominent in het nieuws, maar het probleem is zoals we weten veel breder vertakt in onze maatschappij. Op korte termijn zal de verharding alleen maar toenemen. Veranderen is moeilijk en gaat vaak niet snel genoeg. Door te laten zien hoe het anders kan met de kennis en inzichten die wij hebben geef je mensen opties om te veranderen.
De VIBA heeft veel kennis in de vereniging en kan alleen maar groeien in de rol van kennisdeler en raadgever. Ons vakgebied is veel breder dan alleen de bouw en biedt hierdoor een perfect platform om de benodigde kennis bij elkaar te brengen en te delen. Afgelopen tijd zijn er door de VIBA al veel stappen gemaakt en verbonden gesloten en met de VIBA-Academie gaan we ook daadwerkelijk het onderwijs in.
De VIBA kan hiermee een essentiële bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving waarbij er ook ruimte is voor romantiek.

Namens het bestuur, een fijne zomer!

Werner

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten