In memoriam John Hartong door Peter Schmid

J O H A N N E S   W I L H E L M U S   J O S E P H  J O H N   H A R T O N G

I N   M E M O R I A M

Pas nu, al enige tijd nadat het gebeurde, ontvingen we de boodschap over John.

Op 16 Augustus 1947 werd John, in de bepaald betekenisvolle periode van de Leeuw, voor een heel speciaal aards leven geboren.

In de oude Zon-Maan-Kalender staat voor hem de glyph of het teken van de Blauwe Adelaar, die karakteristiek is voor creativiteit, visie en geesteskracht, en die, door dat hij, de Adelaar, in de nabijheid van de Zon vliegt, antwoord op alle vragen vindt. De Hand zou de gids zijn met vervolmaking en heling. De zelf existerende galactische toon was toen actief. De Maan met polariserende, stabiliserende en uitdaging karakters stond er toen boven. En dat alles is dan ook typisch voor John Hartong in al zijn doen en laten.

Hij is ons vooruit gegaan naar een onbekende weg, op 27 Oktober 2020, de dag in het teken van de Gele Mens, die beïnvloedt, met vrije wil en wijsheid, gegidst door de gele Ster, die verantwoordelijk is voor het verfraaien, elegantie en kunst, al weer in de zelf existerende galactische toon van definiëren, meten en vorm. Wat een omen voor John’s verandering naar een andere realiteit !

Van de vele opbouwende adviezen en projecten heb ik maar een klein deel mee gemaakt, maar dit deel al was en is van uitermate belangrijk kaliber: John Hartong heeft voor de ontwikkeling van de Vereniging Integrale Bio-Logische Architectuur – VIBA rond 1980 een aantal zeer belangrijke inspiraties gegeven en ook praktische stappen gedaan. Hem is te danken, dat het tijdschrift Gezond Bouwen & Wonen kwam (waarvoor hij in de begintijd ook belangrijke bijdragen leverde), dat Michiel Haas en ondergetekende het boek ‘Bio-logisch bouwen en wonen, gezond voor mens en milieu’ met een voorwoord van minister Ed Nijpels schreven en dat bij AnkhHermes uit konden brengen, en dat tenslotte de initiatiefnemer voor de VIBA als voorzitter werd gekozen.

Het bedrijf van John had al die tijd ook een opvallend consistente stand in de VIBA-EXPO.

Onze bijzondere dank willen we voor John ook onder de aandacht brengen en dan wel voor zijn onderzoek over onze verblijfsplaats in Hongarije. Wat hij op afstand vond, kon voor een gedeelte door mijn vrouw Gabriella, dankzij haar intuïtie en gevoeligheid, ter plekke ook bevestigend nagetrokken worden.

John Hartong behoort ongetwijfeld mede tot de baanbrekende radiëstesisten van onze tijd. Zijn werk zou het verdienen, dat er een tot een proefschrift leidend universitair onderzoek over verricht gaat worden. We wensen John het allerbeste toe op zijn reis door het universum, en de nabestaanden alle sterkte bij het overwinnen van het verlies.

Gabriella Pál-Schmid & Peter Schmid – Prakāś.

Zuid-West-Hongarije, begin december 2020.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten