Harmonicale Ellips; 109e bijeenkomst op dinsdag 26 maart 2024

bericht 25-3-2024: Helaas gaat de bijeenkomst dinsdag 26 maart niet door vanwege te weinig animo.
Hou mail en website in de gaten. Er zal aanvullende info komen over de volgende bijeenkomsten.
109e harmonicale lente-editie
Onderwerp:    Ervaring van kleur
Datum :            dinsdag 26 maart 2024
tijd aanvang:  14:00 – 18:00
Nieuwe locatie : Veemarktkade 8, 5222 AE ‘s-Hertogenbsoch
                                 Het KEIM experience center is gelegen in ruimte 5243 op de eerste verdieping van de Gruyter Fabriek.
                                 Het Inkt Atelier is gelegen in ruimte 5156 op de begane grond van de Gruyter Frabriek.

Hallo harmonicale vrienden,

In verband met persoonlijke omstandigheden in de familiaire sfeer van Carla Fijen, kan de bijeenkomst van onze werkgroep volgende week helaas NIET plaatsvinden in het atelier van Carla.

Wij hebben vandaag een hele mooie alternatieve locatie weten te organiseren die tweeledig mooi aansluit op het thema “Ervaring van Kleur”. Volgende week dinsdag komen we samen in de Gruyter Fabriek in ’s Hertogenbosch. Voor velen van ons een welbekende en vertrouwde VIBA locatie.

  1. We mogen van 14.00 uur tot 18.00 uur gebruik maken van het KEIM experience center in de Gruyter Fabriek (https://degruyterfabriek.nl/community/keim). We starten onze bijeenkomst met een korte introductie over KEIM, hun C2C en natureplus certificeringen en de relatie tot kleur, lichtreflectie en kleurbriljantie.
  2. Omstreeks 15.15 uur zijn we vervolgens voor zo’n driekwartier welkom in het Inkt Atelier in de Gruyter Fabriek waar eigenaar Judith Rosema ons introduceert in haar wereld van planteninkt (https://hetinktatelier.com/).
  3. Na ons bezoek aan het Inkt Atelier keren we al wandelend weer terug naar de ruimte van het KEIM experience center alwaar we onze bevindingen en ervaringen rondom het thema kleur met elkaar voortzetten.

Programma lente-editie op dinsdag 26 maart 2024:

Ervaring van Kleur.

Aan alle deelnemers wordt gevraagd om in de breedste zin over ‘kleur’ na te denken.

Welke invloed heeft kleur op onze gezondheid?
Welke kleurtheorie spreekt je aan en pas je toe?
Natuurlijke kleuren versus synthetische kleuren.
Krachtig kleurgebruik versus zacht kleurgebruik.

In verband met de eerder aangekondigde tijdruimte, blijft de tijdspanne van de bijeenkomst ONGEWIJZIGD. De bijeenkomst zal om 14.00 uur aanvangen en omstreeks 18.00 uur worden afgesloten.

Kosten:
Wil je voorafgaand aan de bijeenkomst een hapje eten, dan kan dat ‘op eigen gelegenheid’ bij Brasserie F @deGruyter (https://www.fdegruyter.nl/brasserie/).

Wij mogen van 14.00 uur tot 18.00 uur gebruik maken van de ruimte van het KEIM experience center. Mocht je na 18.00 uur iets willen eten dan is en kan dat eveneens op eigen gelegenheid.

Mocht je niet met een lege maag terug huiswaarts willen keren, zorg er dan ZELF voor dat je voor jezelf een maaltijd meeneemt.

Aanmelden:
Het KEIM experience center + het Inkt Atelier heeft ruimte voor ongeveer 10 personen. Wil je deze bijeenkomst niet missen, meld je dan per ommegaande aan door een e-mail te sturen aan [email protected]. Aan de mensen die zich reeds bij mij hebben aangemeld voor het bijwonen van de bijeenkomt die oorspronkelijk in Rotterdam zou plaatsvinden, vraag ik vriendelijk om mij te laten weten of je ook in Den Bosch erbij wilt/kunt zijn!

Dank alvast voor jullie terugkoppeling!

Hartelijke groet,

Lonnie Koken

Hilde Boos-Hamburger, Die Schöpferische Kraft der Farbe
Kontinuierlicher Farbenkreis, innen und aussen Schwarz Julius Hebing, Welt, Farbe und Mensch: Studien und Übungen zur Farbenlehre und Einfürungen in das Malen, Stuttgart 1983, Tafel 7.
Kontinuierlicher Farbenkreis, innen und aussen Weiss Julius Hebing, Welt, Farbe und Mensch: Studien und Übungen zur Farbenlehre und Einfürungen in das Malen, Stuttgart 1983, Tafel 8.

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten