Harmonicale Ellips; 108e bijeenkomst op dinsdag 23 januari 2024

108e harmonicale winter-editie
Onderwerp: info volgt
Datum : dinsdag 23 januari 2024
tijd aanvang: 16:00 – 20:00
Locatie : de kas bij het kantoor van Renz Pijnenborgh, Edisonstraat 3 in ‘s Hertogenbosch

 

Beste Harmonicale vrienden,

Dankbaar voor alle leden die onze bijeenkomsten een warm hart toedragen, mogen wij terugkijken op een inspirerend jaar! De bijeenkomsten van 2024 zullen weer wat meer in de ‘werkgroep’ sfeer gehouden worden, waarbij wij graag (daar waar mogelijk) gebruik willen blijven maken van de tuinkas in ’s Hertogenbosch! Onze flexibiliteit is echter groot, wat maakt dat we wellicht wederom enkele bijeenkomsten (denk aan de zomer) op een locatie elders in het land organiseren.

Zoals jullie weten houden wij normaliter 4 bijeenkomsten per jaar, 1 per seizoen. Met de thema’s die wij aan de bijeenkomsten hebben gekoppeld willen wij trachten om een mooie onderzoekende ‘reeks’ te laten ontstaan, waarbij aan eenieder die aanwezig is actief een kleine voorbereiding én een actieve deelname wordt gevraagd!

Tijdens elke bijeenkomst geven we het eerste uur ruimte aan een stukje ’theorie en stromingen’ gerelateerd aan het onderwerp. Na dit eerste uur vervolgen we de bijeenkomst met een eerste gedeelte ‘praktijk’, een korte pauze waarin iets gegeten kan worden en afsluitend een tweede ‘praktijkgedeelte’. We gebruiken hiermee ongeveer driekwart van de tijd voor het ‘doen’, om al doende individueel én samen alle ervaringen te onderzoeken of verder uit te diepen die verband houden met het dagthema.

Zo hebben we bedacht dat we het komend jaar gaan ‘werken’ met de volgende thema’s:

  1. Ervaring van Grootte, gekoppeld aan de (na)winter.
  2. Ervaring van Kleur, gekoppeld aan het voorjaar.
  3. Ervaring van Licht, gekoppeld aan de zomer.
  4. Ervaring van Vorm, gekoppeld aan het najaar.

Heb je specifieke affiniteit met een van bovengenoemde thema’s, en zou je heel graag jouw persoonlijke verhaal willen delen? Laat het ons dan geruime tijd voor de bijeenkomst weten, zodat wij jouw verhaal in kunnen passen in het dagprogramma.

Programma (na)winter-editie op 23 januari 2024:

Ervaring van Grootte.

In deze bijeenkomst willen we ruimte geven aan alle vormen van verhoudingen. Dit kunnen maten onderling zijn maar ook de verhouding van jezelf of je gebouw tot de rest van de wereld of het grotere of onzichtbare geheel. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Maatsystemen als de gulden snede, het plastische getal of de harmoniek.
  • Het beschermende van een gebouw ten opzichte van het leven.
  • De hiërarchie van de engelen, de antroposofische kosmologie, de wetenschap van de ziel e.d.
  • Ordeningssystemen als ‘pattern language’ van Christopher Alexander of het open bouwen.

Meenemen:
Aan alle deelnemers wordt gevraagd om als voorbereiding op deze bijeenkomst een visualisatie, afbeelding, voorwerp of een stuk tekst dat jou in deze context aanspreekt mee te nemen.

In het eerste deel van de bijeenkomst willen we elkaar hierover inspireren. In het tweede deel willen we een groot vel papier op tafel leggen en al tekenend en schetsend hiermee aan de slag gaan.

Locatie:
De Harmonicale (na)winter-editie zal plaatsvinden van 16.00 tot 20.00 uur in de kas bij het kantoor van Renz Pijnenborgh, Edisonstraat 3 in ‘s Hertogenbosch.

De locatie ligt op 5 minuten lopen vanaf het station ’s Hertogenbosch. Kom je met de auto, dan kan je gratis parkeren op de parkeerplaats(en) aan de parallelweg langs het spoor.

Kosten:
Rond 18.00 uur wordt er een moment ingelast waarop we samen een hapje kunnen eten. Aan allen de vraag om “ieder voor zich” een maaltijd mee te nemen die je halverwege het programma kunt nuttigen.

Aanmelden:
Wil je de start van deze onderzoekende ‘reeks’ niet missen, meld je dan per ommegaande aan door een e-mail te sturen aan [email protected].

Hartelijke groet, ook namens Hans!
Lonnie

Secretaris Werkgroep Harmonicale Ellips
VIBA werkgroep

ing. Lonnie Koken MArch
holistisch architect & vormgever
+31(0)6 43 11 90 51
www.lonniekoken.nl
[email protected]
Alle rechten in dit bericht zijn voorbehouden.

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten