Excursie: Ecologische aannemer Eberhard Dijkhuis

Op 16 sept. om 14.00 uur worden we verwacht in het gebouw Hibertad, gelegen naast het kantoor van Dijkhuis; Molensteen 5 Hardenberg

Eberhard Dijkhuis ontvangt ons met als thema: Duurzaamheid en Circulariteit in de Aannemerij. Hoe pakte Aannemersbedrijf Dijkhuis als bouwteam van Waarde dit op, wat betekent dit voor het werk en hoe hebben ze dat geïntegreerd hebben in hun bedrijf. Zij demonstreren daarbij een opstelling over bouwbiologie op hun kantoor die ze gebruiken als testruimte voor bouw biologische meettechniek. Ook zal hij wat vertellen over hun kleine showroom met onze bouwmethode en allerlei ecologische materialen.
Hierna bezoeken we ook de werkplaats van Dijkhuis. Voor meer informatie over aannemer Dijkhuis kijk op: Dijkhuis.eco en voor meer informatie over Hibertad kijk op: Hibertad.nl

Eberhard Dijkhuis gooide in 2008 het roer drastisch om. Van oudsher was Dijkhuis een aannemersbedrijf met ervaring in alle segmenten van de bouw. Van klussen tot projectontwikkeling en van woningbouw tot grote utiliteitsprojecten. Hij koos voor duurzaam bouwen als specialisatie. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, duurzaamheid was (en is) een containerbegrip en dat gold zeker in de bouw. Van alles leek ‘groen’ en ‘duurzaam’ te zijn. In een wirwar van informatie heeft Dijkhuis ervaring opgedaan met bouwmaterialen en installaties.

Hibertad is een Stichting, eind 2009 opgericht, om zich in te zetten voor ‘volhoudbaarheid’ en het bewust worden dat we moeten veranderen. November 2011 werd het gebouw geopend waar men zich kan verwonderen over hoe ‘puur en anders’ duurzaamheid kan zijn.
Lag de focus eerst op (technische) oplossingen tegenwoordig gaat het duurzaamheidsdebat meer over het organiseren daarvan. Hibertad wil daarbij de inspiratiebron zijn.
Geïnspireerd door het Duitse IBN (Instituut Bouwbiologie en Duurzaamheid) viel in 2015 alles op zijn plek en komt duurzaamheid en gezond bouwen samen bij Dijkhuis Bouwteam van Waarde.

“Wij bouwen om waarde te creëren, voor iedereen.”
Dijkhuis is daarmee één van de (weinige) aannemers die bouwt overeenkomstig de doelstellingen van de VIBA, waarvan Eberhard sinds 2021 lid van is.

Voor het bezoek aan aannemersbedrijf Dijkhuis en Hibertad is het noodzakelijk om je aan te melden per email via: [email protected]

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten