Erelidmaatschap Chris Posma en Renz Pijnenborgh

Tijdens de besloten bijeenkomst in het kader van het 45 jarig bestaan van de VIBA zijn Renz Pijnenborgh en Chris Posma benoemd tot ereleden van de VIBA. Voorzitter Michel Post liet tijdens een korte presentatie een aantal lovende citaten zien van collega VIBA leden over Renz en Chris. Als nagedachtenis aan de prijs kregen Renz en Chris beiden een ‘boomschijf’ die door kunstenaar Jos Bregman prachtig bewerkt is en voorzien is van een datum, een naam en een chip met de historie van de ‘boomschijf’.

Voorafgaand een de uitreiking van het erelidmaatschap hebben zowel Renz Pijnenborgh en Chris Posma een presentatie gegeven over hun werk in relatie met de VIBA. Twee bijzondere verhalen die getuigen van een enorme rijkdom en kennis van het bio-ecologisch bouwen en van hun langdurige onderlinge samenwerking.

 

Enkele lovende citaten over Chris:

Aan Chris heb ik zijn grote enthousiasme gewaardeerd en zijn inzet om voor groepen mensen grote sociaal-ecologische projecten voor elkaar te krijgen. Daarbij heeft hij een enorme spanningsboog van idealen, via organisatie en financiën tot en met het berekenen van constructies aan toe.

Draagt Viba door de eeuwen heen. Altijd constructief en opbouwend.  Een Verademing, het clubje viba architecten dat hij zo enthousiast leidde en bleef leiden

Ontwapenende leider zonder tam tam, observeert en serveert, stimuleert, plant, berekent, begeleidt, faciliteert, heeft niet het hoogste maar wel het laatste woord (meestal).

Enkele lovende citaten over Renz:

Renz heb ik zowel bewonderd om zijn grote bouw-biologische vakkennis, de rust en het vertrouwen waarmee hij ontwerpprocessen inging en die vorm gaf, maar bovenal zijn loyale collegialiteit. Ik heb Renz nooit als een concurrent, maar altijd als een bevriende collega beleefd en dat is een geschenk!

Ik weet niet wat er eerder was, Viba of Renz de architect. Maar voor mij is Rens min of meer de vleesgeworden Viba. Intrinsiek bio-ecologisch en dus duurzaam en circulair.

“Renz als VIBA lid van het eerste uur heeft van bouwbiologie-koek gegeten: Pijnenborgh stelt voor mens en milieu in bouw en wonen centraal, zoals krenten in de pap horen”

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten