Bijeenkomst BetonBallon en organisch bouwen op 14 oktober

Naast de reguliere maandelijkse VIBA Cafés organiseert de VIBA, in samenwerking met BetonBallon een bijzondere informatieve middag. Wij nodigen u van harte uit om een presentatie bij te wonen van Betonballon op hun locatie in Soesterberg op donderdag 14 oktober 2021. Deze dag zullen zij een presentatie houden over de Betonballon bouwmethodiek en waarom zij denken dat hun techniek de toekomst heeft.

Vanuit de VIBA zal een gerenommeerde gast spreker aanwezig zijn. Dit keer zal dat Prof. Ir. Pieter van der Ree zijn. Pieter is naast architect, auteur van diverse boeken over organische architectuur, voorzitter van de Stichting Mens en Architectuur en sinds 2005 professor voor Organische Architectuur aan de Alanus, een hogeschool in de buurt van Bonn (Duitsland). Pieter zal het gaan hebben over Construeren leren van de natuur, of Construeren zoals de natuur. Hijzelf zegt hierover:

Organisch construeren

De natuur is een meesteres in het scheppen van elegante en efficiënte constructies met een minimum aan materiaal. Te denken valt daarbij aan de stengels van planten, maar ook aan het skelet van dieren en de mens. Een bijzonderheid daarbij is dat deze constructies niet statisch zijn, maar zich ontwikkelen in wisselwerking met hun belasting. Sinds het begin van de 20e eeuw proberen architecten en constructeurs hiervan te leren om hun ontwerpen te optimaliseren. Te denken valt daarbij bijvoorbeeld aan Antoni Gaudí, Felix Candela en Pier Luigi Nervi. Opvallend is daarbij dat hun ontwerpen op die manier vaak een plastisch en organisch karakter krijgen. Meer recent leiden mathematische analyses van natuurlijke constructies en hun omzetting met behulp van computer-ondersteunde productiewijzen eveneens tot organische vormen.

Het beloofd een boeiende en interessante middag te worden.
De inloop is om 15:00 uur, de presentaties starten om 15:30 uur.
Graag zien we u op 14 oktober aan de Amersfoortstestraat 11a te Soesterberg.
Mocht deze datum schikken vragen wij u in verband met het beperkt aantal zitplaatsen, uw reactie te geven op [email protected] en/of [email protected]

VIBA

VIBA

Scroll naar top

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten