VIBA als voortrekker van 100% zuiverheid – april 2021

VIBA als voortrekker van 100% zuiverheid.

Mijn vorige bestuursbericht “Van rebels naar radicaal?” schreef ik vlak na de Amerikaanse verkiezingen. Inmiddels hebben we onze Hollandse kiesversie achter de rug. We zijn verdeelder dan ooit. In november interviewde ik Renz Pijnenborgh, in deze nieuwsbrief is de beurt aan zijn zoon Thomas. Toeval?

Eind vorig jaar overleed ons lid John Hartong. John was aannemer in Naarden met veel burgerwerk waarin hij probeerde het bio-ecologische bouwen ook in de praktijk uit te voeren. Daarnaast was hij een ervaren radiësthesist (bestudeert relaties betreffende straling in zijn algemeenheid: “Alles straalt”).

Toen wij aankondigden te verhuizen naar ANNE in Utrecht – “Alle Nederlanders Nieuwe Energie” reageerde John zeer kritisch:

“Wordt VIBA  nu aanspreekpunt voor het elektrificeren van je huis? Zit ook VIBA nu gevangen in de hype van de zogenaamde duurzame 0-energiewoning, waarvan de energie nog steeds opgewekt wordt door ca 85% fossiele brandstof en kernenergie van o.a. Frankrijk afgetapt via de Europese netwerken?  0-energie is dus een leugen! Moeten wij de mensen niet meer wijzen op de gezondheidsgevaren van elektra voor de mens, (plant, dier, mineraal). Wat zijn de bijsluiters, waar wij bewust mee om moeten gaan? Wat is de prijs?  Immers Bouw-Biologisch staat in onze naam, daarom ben ik juist lid. Zonder Gezondheid is alles niets!

John Hartong (oud secretaris VIBA)

Deze maand bundel ik mijn bevindingen van de afgelopen jaren tot mijn geactualiseerde plan voor de “Woongezond Experience” oftewel Viba-EXPO 3.0. Mijn gesprekken met Renz en Thomas dienen als extra inspiratie. Thomas: “Vergroening vindt al plaats maar veel te oppervlakkig. Oké, met de mainstream kun je al veel bereiken. Anderzijds zie ik het liefst producten die écht helemaal kloppen, 100% langdurig circulair zijn, tot op het molecuul. Des te zuiverder je bent, des te meer je ook interessant bent voor de heel jonge generatie-Greta die het echt helemaal zat is.”

Helaas kan ik met John niet meer in discussie gaan. Maar hierbij laat ik weten het 100% met hem eens te zijn. Nét zo 100% als Renz en Thomas. In die zuiverheid dient de VIBA onverdeeld een voortrekkersrol te vervullen. 100 procent.

Wilco Machielse

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten