Wilco in gesprek met Thomas van Belzen – juni 2020

Op LinkedIn ‘sprak’ ik Thomas van Belzen (Cobouw). Direct herinnerde hij zich onze VIBA. Hij vroeg of we nog wat met zijn aanbevelingen uit 2016 hebben gedaan.  Ik citeer uit zijn speech waarmee hij ons symposium 3,5 jaar geleden opende, en ik dien hem van repliek.

Tip 1: Verander eerst eens de naam.

Daar hebben we het wel uitvoering over gehad, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan.

Tip 2: Kom met totaal totaaloplossingen.

We komen niet met oplossingen, maar met de drie pijlers duiden we beter waar we voor staan. Die vind je na de zomer terug in onze vernieuwde website. Nog even geduld dus!

Tip 3: Laat je geluk niet afhangen van randfactoren, blijf doen waar je goed in bent en laat zien wat je wel en niet bent.

Deze tip hebben we zéker ter harte genomen. We zijn bezig met een vernieuwing zonder de oorspronkelijke basis van onze vereniging los te laten. Daarnaast leggen we nieuwe verbindingen met verwante organisaties zodat we samen beter zichtbaar worden.

@Thomas: Dank je wel, hou ons scherp! Zowel voor de VIBA als voor mijn persoonlijke ‘Woongezond’ droom citeer ik graag dit deel uit jouw speech:

“Je moet je laten zien. Je laten gelden. Je mooie projecten etaleren, showen, ermee pronken. Het zit niet in u. Dat denk ik te weten. U denkt na. Over de inhoud. Bent met echt goede dingen bezig. Maar het helpt u niet verder. Wil je de duurzaamheidsoorlog winnen, dan zul je moeten strijden. Al luistert er niemand. Al kost het tijd en energie. Maak bruggetjes. Werk samen met anderen. Leg je niet neer bij het feit dat je niet gehoord wordt, terwijl je zelf amper moeite doet om gehoord te worden.”

Ik wens alle VIBA-fans een mooie zomer om met nieuwe energie terug te komen.

Wilco Machielse

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten