What’s in a name?

Over de naam van onze vereniging: VIBA-Vereniging voor Integrale Bio-Logische Architectuur is al veel gezegd en geschreven. Vrijwel alle leden zijn het er over eens dat deze naam ons goed past. Vooral de toevoegingen “integraal” en “bio-logisch” (afkomstig van het Griekse Bios en Logos) dekken goed de lading van wat ons bindt. Voluit geschreven zijn er dus geen twijfels of deze naam moeten blijven hanteren. In de wandelgang gebruiken we de afkorting VIBA en zo staan we ook bekend.

Als mensen op internet zoeken, dan ontstaat er echter een probleem.
VIBA is ook een bedrijf dat handelt in auto-onderhalen. Dit bedrijf bestaat langer dan onze vereniging en het heeft de naam VIBA.nl geclaimed.

Om ook op internet vindbaar, en uniek, te zijn is het dus goed om aan onze roepnaam iets toe te voegen. Dan krijg je zoiets als bijvoorbeeld VIBA CAFE of VIBA NEDERLAND. De officiële naam blijft daarbij ongewijzigd. Met het bestuur hebben we hier al eens over gesproken. We roepen bij deze ook de leden op om, voorafgaand aan de algemene ledenvergadering (ALV), een roepnaam in te brengen. Tijdens de ALV zal er dan een keuze gemaakt worden.

Over de ALV gesproken, deze is dit jaar op donderdag 16 mei bij ANNE in Utrecht. Van te voren serveren we zoals gebruikelijk weer een vegetarische maaltijd. Behalve naar een roepnaam zijn we ook op zoek naar nieuwe leden voor het bestuur. Het huidige bestuur is al zes jaar actief en moet officieel herkozen worden. Bovendien komen we menskracht te kort om onze ambities uit te voeren. Vooral jongere/nieuwe leden roepen we op om zich aan te melden.

 

Bestuur VIBA vereniging

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten