Stan Uyland

Directeur bouwbedrijf

Stan Uyland

BetonBallon – organic forms, simply amazing

Met de BetonBallon-bouwmethodiek® is het mogelijk om op eenvoudige en duurzame wijze bijzondere constructies te realiseren. Wij kunnen zo efficiënte en prachtige constructies op economisch verantwoorde manier mogelijk maken. Met de BetonBallon-methodiek kunnen we creatief en duurzaam bouwen met gewelfde vormen.

Wet van de zwaartekracht

Zwaartekracht is een van de belangrijkste universele wetten. De kettinglijn (dit is de vorm die een hangende ketting aanneemt onder invloed van zwaartekracht) geeft in onze ogen een ‘subliem antwoord op de wet van de zwaartekracht’. Met de BetonBallon-bouwmethodiek gebruiken wij deze kettinglijnvorm. Daarmee brengen we het beton in een positie, waarin het zijn meest karakteristieke functie kan benutten: het opnemen van drukkrachten.

Het milieu

We kunnen het gebruik van materiaal en de uitstoot van CO2 met meer dan 50% reduceren!  Dit is mogelijk omdat we vorm, bouwproces en materiaal optimaal op elkaar afstemmen.

De mogelijkheden

De BetonBallon-bouwmethodiek is een ‘manier van bouwen’. De gebogen vormen laten grote hoogten en overspanningen toe, en zijn breed inzetbaar in de woning-, recreatie-, infra en utiliteitsbouw.

Eenvoudig en snel proces

Deze nieuwe manier van gewelfd bouwen realiseren we met behulp van een ballon. Wij blazen de ballon op in de gewenste vorm op locatie, we spuiten hier beton in lagen overheen en laten hem na uitharding weer leeglopen. Hiermee kunnen we gewelfde slanke constructies maken.

 

Bedrijfsnaam:

BetonBallon

Beroep:

Directeur Bouwbedrijf

Telefoonnummer:

0346 350 504

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten