guus cladder

adviseur energie en duurzaam bouwen

guus cladder

Al vanaf 1983 ben ik werkzaam in de bouw, hoofdzakelijk bij architecten. Vanaf 2003 ben ik als zelfstandig bouwkundige actief en vanaf 2007 lid van de VIBA.
Ik richt mij op duurzame woningen voor particulieren, nieuwbouw en verbouw, en gebruik daarvoor zo veel mogelijk ecologische bouwmaterialen. Momenteel ben ik druk met diverse woningen in Almere Oosterwold, allen vrijstaande woningen in houtbouw, houtlogbouw of houtskeletbouw. Daarnaast werk ik ook aan enkele verbouwingen.
Bij bestaande woningen is het vaak een combinatie van verbeteringen en isoleren, samen met een uitbreiding achter en/of op het huis.

Voor het project Goudilaan in Almere Oosterwold heeft mijn partner Yvonne Bruijning eerst de tuin ontworpen en daarna de plattegrond van de woning. Op die basis zijn we verder gegaan en hebben we het huis ontworpen, vanzelfsprekend in goed overleg met de opdrachtgevers. Het hele ontwerp van huis en tuin is op elkaar afgestemd. Zichtlijnen en looplijnen zijn vooraf in kaart gebracht en bij het ontwerpproces betrokken.
We hebben bij het ontwerp van het bouwsysteem gekozen voor goede isolatie die ‘s winters de warmte binnen houdt en in de zomer oververhitting voorkomt. Afgelopen voorjaar (2020) was al duidelijk te merken dat oververhitting met bouwkundige technieken te beperken is, maar ook viel op dat zonder verwarming het binnen snel aangenaam is. Het is een houtskeletbouw-huis zonder de nadelen van houtskeletbouw.

Bedrijfsnaam:

BOUWKUNDIG BUREAU CLADDER

Beroep:

Bouwkundig Adviseur

Telefoonnummer:

06 18157071

Mobiel:

06 18157071

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten