Verslag VIBA Café op 3 juni door Ernst de Nobel over Schilders van Nu

Verslag VIBA Café 3 juni

 

Joop had vanwege zijn kampeerweek (zie zijn blog) een mooie handleiding gemaakt, zodat Wilco de PowerPoint van Ernst de Nobel op het grote scherm kon laten zien én de aanwezigen samen met de thuiskijkers in de Zoom mee te kunnen nemen.
“Parbleu!!” mompelde Wilco als moderator a.i. na afloop van de zeer informatieve avond. Waar hij dacht dat dat grote scherm als computer automatisch de sessie zou opnemen, bleek dat we de button ‘opnemen’ in de ZOOM zelf hadden moeten aanklikken.

Welnu: Ernst is een praktisch mens. Hij gaat voor bevlogenheid met niet te veel plaatjes. Zo nam hij ons mee in zijn wereld, waarop hij uitgebreid inging op de vele vragen.
De combi van kennis, onderzoek, ervaring én zijn innovatieve out-of-the-box mentaliteit maakt dat Ernst overal een vakkundig antwoord heeft. Op de website van zijn bedrijf “ECOCOATINGS” kun je al heel veel vinden. Binnenkort komen ook FAQ’s dus de veelgevraagde antwoorden zoals deze intro op zijn YouTube kanaal.
Met het platform schildersvannu willen ze de verfplas verduurzamen. (ecoschilderwerk.nl)

Een Haags LIVING LAB is het nieuwe plan van Ernst: “Samen met koplopers in ecologische afbouw en leveranciers van ecologische afbouwmaterialen zijn wij opzoek naar een bestaand gebouw of meerdere woonunits in de regio Den Haag – Rotterdam voor een -Living Lab- Ecologisch Bouwen.”
In dit living lab wil hij kennis en kunde van ecologisch bouwen laten samen komen, om zo gezamenlijk een stap verder te komen in o.a. marktacceptatie van het gezonde alternatief van gebouwrenovatie.
Het living lab biedt plaats voor bezoek en bijeenkomst van de bouwplaats om zo aandacht te geven aan opleiding van de nodige ‘werkhanden’ in het ecologisch bouwen. Het idee is om met een aantal partijen en ‘leerlingen’ op ecologische wijze een publiek toegankelijk en bestaand gebouw in de regio Den Haag – Rotterdam te isoleren en afwerken.

Zie op de website de vooraankondiging van dit VIBA-café met dit verslag en diverse links.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten