Verslag VIBA Café en nieuwjaarsborrel op 9 januari met Strobouw Nederland, Kalkhennep Nederland, Mens en Architectuur en WoonGezond Experience

Om samen het nieuwe jaar in te gaan waren ook de verenigingen Strobouw Nederland en Kalkhennep Nederland, Stichting Mens en Architectuur en Woongezond Experience uitgenodigd. Dank zei de compactheid van ieders presentatie kon alles netjes binnen de tijd gehouden worden. Voor iedereen was het een idee om vaker met de verschillende verenigingen bij elkaar te komen.
De werkgroep ‘Harmonicale Ellips’ zal meer aansluiting krijgen met de VIBA-café’s en door Paul van Panhuys (Stichting Mens en Architectuur) uit te nodigen bij het eerst volgend praktijkcafe is direct ook een kruisbestuiving in werking gezet.

Er zijn zeker nog meer organisaties te bedenken waar we iets mee zouden kunnen. Er is genoten van dit samenzijn zoals van diverse kanten gehoord werd. “Alsof neven en nichten elkaar tegen kwamen en spraken.” Het idee om elkaar zo te inspireren was zeer geslaagd.

In Nederland zijn er veel organisaties die zich bezig houden met mens- en milieuvriendelijk bouwen, ook wel bio-ecologische bouwen genoemd. De focus bij deze organisaties ligt steeds op een ander aspect van het bouwen en ontwerpen, maar het uiteindelijke doel is veelal het zelfde. Alle organisaties samen hebben een schat aan kennis en ervaring. Om deze kennis en ervaring beter toegankelijk te maken hebben Strobouw Nederland, Kalkhennep Nederland, Mens en Architectuur, WoonGezond Experience en de VIBA afgesproken om meer met elkaar te gaan samenwerking, maar wel op een manier waarbij onze specialiteiten niet uit het oog verloren raken.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten