VIBA Café 7 december 2013: INnergy, Frank Marcus & Pieter Wackers

 

 'innergy' de mens is de stad.
‘innergy’ de mens is de stad.

Innergy is  een ontwerpend onderzoek naar een nieuw energetisch panorama voor de stad van de toekomst. In 2050 is er een overvloed aan duurzame energie. Daardoor is de wereld veranderd. Energie is veel meer dan wat er uit het stopcontact komt. De energie van mensen en van de samenleving, het gevoel dat je zelf energie hebt is minstens zo belangrijk.

Daar gaat Innergy vanuit: de innerlijke energie van een mens. De stad van 2050 is een fluïde stad die constant andere vormen aanneemt. Het is een stad van 3D-printers, ‘hyperskype’, wederafbouw en woonabonnementen, waarin gebruik belangrijker is dan bezit. Een stad van doe-het-zelf en zelftranscendentie, waarin de mens geen object is maar een activiteit.

Stedelijkheid in 2050 bestaat uit ontmoetingen, uit sociale netwerken, Deze zijn niet langer gebonden aanuit connecties tussen mensen. een fysieke omgeving: de mens is de stad.

team innergy bestaat uit;

Frank Marcus, architect
Pieter Wackers, filmmaker
Gerben Pennings, filosoof
Gertjan Rohaan, urbanist
Chris van der Zwet, landschapsarchitect

Frank Marcus www.marcus-architecten.nl en Pieter Wackers www.pieterwackers.nl vorm het kerndeel van het winnende initiatief. Frank Marcus is nieuw bestuurslid van de VIBA Vereniging.

AANMELDEN: door een e-mail naar [email protected]

TIJD: 20.00 uur

PLAATS: Peter Schmid Auditorium, Service-instituut VIBA-Expo,

Veemarktkade 8, gebouw F, 5224

De Gruyter Fabriek, ’s-Hertogenbosch

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten