VIBA Café donderdag 6 februari 2014 Thomas Jansen en Hans Hofman

VIBA Café donderdag 6 februari 2014:

Lezing Thomas Jansen en Hans Hofman over VIBA en de integrale benadering

 VIBA gaat uit van een integrale benadering waarin alles met elkaar samenhangt. Het denken over en werken aan projecten betekent dan ook dat je je bewust moet zijn van de positie en verbindingen van de verschillende aspecten binnen het grotere geheel. Het werkveld van VIBA houdt dan ook niet op bij het gebouw, de woning, het object. Handelingen dienen in een perspectief van tijd en locatie worden geplaatst . Met name deze laatste factoren zijn belangrijke onderdelen in het speelveld van de landschapsarchitect en de stedenbouwkundige. Een integrale afweging vormt een volwaardig onderdeel op het vlak van het aspect duurzaamheid in ruimtelijke projecten.

 In het aankomende VIBA café zullen de beiden omgevingsarchitect-stedenbouwkundigen uit het bestuur van de VIBA, Thomas Jansen en Hans Hofman een beeld geven van duurzaamheidaspecten op het schaalniveau van Omgevingsarchitectuur en stedenbouw. Een veel gebruikte ‘kapstok’ om winstaspecten op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid te meten is de indeling in People-Planet-Profit. In de presentatie van Thomas en Hans worden de belangrijkste winstaspecten op het gebied van de 3 P’s aan de hand van een reeks voorbeeldprojecten uit de praktijk op een rij gezet.

 Naast de winstpunten op het menselijke en milieukundige vlak zullen hierbij ook de economische en procesmatige winstpunten de revue passeren. Daarbij zal ook de participatie van betrokkenen en de rol van integrale innovatie bij het planproces en realisatie centraal staan.

AANMELDEN: door een e-mail naar [email protected]

TIJD:                20.00 uur

PLAATS:           Peter Schmid Auditorium, Service-instituut VIBA-Expo,

Veemarktkade 8, gebouw F,

De Gruyter Fabriek,  ’s-Hertogenbosch

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten