VIBA-Café 7 september: Studio EMW over educatieve compost en verbindend water

Chen Mao en Lieke van den Heuvel zijn pas afgestudeerde jonge architecten. We kennen ze via Werkplaats De Gruyter, waar ze aan verschillende initiatieven hebben meegedaan. Maar bijzonder zijn ook hun eigen initiatieven: Lieke studeerde af op haar bijzondere ontwerp voor een fontein op het Utrechtse Kanaleneiland, die al golvend en stromend een symbolische verbinding maakt tussen de grote diversiteit van bewoners.  Chen ontwierp voor een toekomstige recreatieve route in Haarlem een educatief en Compost experience center (CEC), waarin bezoekers met verschillende aspecten van het composteren te maken krijgen.
Deze projecten zullen ze toelichten op het eerste VIBA-Café van het nieuwe seizoen. Een veelbelovend begin waarvoor we je van harte uitnodigen.
Inmiddels hebben Chen en Lieke een eigen architectenbureau: Studio EMW (East Meets West).

Verslag VIBA Café donderdag 7 september 2017

Sprekers: Lieke van den Heuvel en Chen Mao

Onderwerp: Afstudeerprojecten

Lieke van den Heuvel en Chen Mao hebben beiden hun masteropleiding aan de Hogeschool van Tilburg afgerond met een afstudeerproject waarin niet alleen het ontwerp belangrijk was, maar ook de maatschappelijke impact. Lieke heeft een ontwerp gemaakt voor een park in de Utrechtse wijk Kanaaleilanden waar 2 Christelijke kerken staan, maar waaromheen veel mensen wonen met een andere religieuze achtergrond. Door de kerken te verbouwen tot centra waar verschillende religieuze activiteiten kunnen worden ondergebracht krijgt men meer begrip voor elkaar en elkaars leefomgeving. Het project laat ook zien hoe inspirerend het kan zijn om mensen bij het ontwerpproces te betrekken.

Chen Mao heeft in Haarlem op een oud fabrieksterrein langs het Spaarne een ontwerp gemaakt voor een educatief Compost Experience Center. In dat centrum kunnen bezoekers het gehele proces van afval tot compost volgen. Door dit centrum wil ze de bezoekers meer bewust maken op wat voor manier afval tot een mooie omgeving kan leiden. Beide projecten zijn op mooie en duidelijke wijze gepresenteerd. Lieke en Chen hebben gedurende hun mastersopleiding stage gelopen bij de VIBA Expo. Inmiddels hebben ze gezamenlijk architectenbureau:Studio EMW (East Meets West).

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten