VIBA Café 7 maart 2013 : Integrale Bio-Logische Architectuur: droom of werkelijkheid ?

door Clairette Gitz

 

 

Het verlangen naar een gezonde leefomgeving, de verbazing over materiaaltoepassingen en techniek in de bouw en de liefde voor architectuur: de pijlers van 7,5 jaar VIBA-café-lezingen.

Vragenderwijs en kritisch banen we ons een weg door onderwerpen die ter sprake kwamen en achterwege bleven, maar vooral ook, wat beweegt mij om een milieu-vriendelijke architect te willen zijn en wat is de rol van een opdrachtgever hierbij?

Willen we alles kunnen berekenen of vertrouwen we liever op ons gezonde verstand? Is Bio-Logisch bouwen een manier van bouwen die uitdrukking geeft aan leven? Maar waarom is de verwijzing dan vaak naar het romantische zelfvoorzienende leven op het platteland en niet naar het centraal geregelde stedelijke leven?

ir. Clairette Gitz: Na een studie aan de TU-Delft en werkzaamheden voor de TUD en verschillende architectenbureaus vestigt zij zich in 1991 als zelfstandig architect in ‘s-Hertogenbosch. Bij het ontwerpen van haar kantoor met woning profileert zij zich vanaf 1993 als milieu-vriendelijk architect en adviseur. Ze is werkzaam geweest als mentor ontwerp-onderwijs op de TU-e en afstuderen en stage op de Avans-Hogeschool afdeling Bouwkunde en Civiele techniek. Daarnaast publiceert zij in verscheidene vaktijdschriften over architectuur, interieur, techniek en kleur in de gebouwde omgeving. De laatste 5 jaar interviewt ze voor Gezond Bouwen en Wonen over uiteenlopende onderwerpen: van hennep als bouwmateriaal en lijm in het interieur tot C2C-kantorenbouw.

www.gitzarchitecten.nl

AANMELDEN:

Niet-leden: klik hier
LEDEN: aub eerst inloggen dan: klik hier

PLAATS: Peter Schmid Auditorium, Service-instituut VIBA-Expo, Veemarktkade 8, gebouw B, De Gruyter Fabriek, ‘s-Hertogenbosch

AANVANG: 20.00 uur

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten