VIBA Café 6 november: Remko Zuidema van Stichting Briqs

Remko Zuidema van Stichting Briqs over de invulling van de circulaire economie in de gebouwde omgeving.

Er zijn twee opgaven die leiden naar invulling van de circulaire economie in gebouwen en haar omgeving: Van 3D naar 4D in gebouwen door de tijd integraal mee te nemen in de gebouw ontwikkeling en van EEN klant naar TWEE – de gebruiker en de belegger – nadrukkelijk als co-opdrachtgever van die bouwwereld. Aan de hand van voorbeelden wordt getoond welke duurzame mogelijkheden zijn ontstaan en hoe de markt in verschillende landen daarop heeft gereageerd. Nederland liep hier 20 jaar geleden in voor en wordt nu ingehaald door landen in de wereld op basis van ons gedachtegoed. Pakken we nu direct samen de draad weer op?

Remko Zuidema is voorzitter van de stichting Briqs. Hij geeft lezingen over duurzaam bouwen, doceert en onderzoekt de organisatie en de verdienmodellen van de (inter)nationale (duurzame) bouw. Zijn speerpunten daarbij zijn de positie van gebruikers en beleggers in onderlinge verhouding, en de verschuiving naar een circulaire bouweconomie op basis van grondstoffen. Hij is actief in Nederland, Indonesië en Brazilië.

 

aanmelden:    door een e-mail te sturen naar [email protected]
tijd:                  19.45 uur (om 20.00 uur sluit het gebouw)
plaats:             Peter Schmid Auditorium, Service-instituut VIBA-Expo, Veemarktkade 8, gebouw F, De Gruyter Fabriek,  ’s-Hertogenbosch

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten