Verslag VIBA Café 6 december Documentaire “Plannen voor Plaats”

Hoe gaan we om met de toekomstige inrichting van Nederland. Er moeten in de komende jaren één miljoen woningen bijgebouwd worden. Als we nieuwe VINEX wijken bouwen, waar zouden die dan moeten komen?  Is het wel zo duurzaam: iedereen een eigen huis met tuin, met meer wegen, meer files, met verlies aan natuur en biodiversiteit? Of gaan we onze steden verdichten met veel meer hoogbouw, een dicht openbaar vervoersnet, verticaal groen en is dat dan wel duurzaam?

 

In Vlaanderen kampen ze met de zelfde problematiek. In opdracht van de Vlaams Bouwmeester is een documentaire gemaakt over dit onderwerp met de titel “PLANNEN VOOR PLAATS”. Tijdens het VIBA Café van 6 december werd deze documentaire getoond.

Naar aanleiding hiervan en van de discussie die na de vertoning van de film ontstond, heeft VIBA-voorzitter Joop Bensdorp een verslag geschreven.
“Laten we kijken hoe we deze verdichting en stedelijke nieuwbouw zo kunnen vormgeven dat het aantrekkelijke, groene wijken worden met veel sociale cohesie.  In de komende VIBA-Café’s gaan we verder in op dit thema en de mogelijke oplossingen. Tevens wordt er een manifest opgesteld namens de VIBA, waarmee we de discussie over dit onderwerp verder willen aanzwengelen”, aldus Joop in het verslag. Lees hier het hele verslag van Joop.

We houden je op de hoogte!

Wil je deze documentaire zelf ook vertonen? Of heb je het VIBA-Café gemist?
Via deze link kom je op de website van de Vlaamsbouwmeester met een trailer van de documentaire. Via contact (recht boven in de website), kan je een link naar de documentaire aanvragen.

 

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten