VIBA Café 6 december 2012: Actief vs Passief Huis

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen een Actief Huis en een Passief Huis?

door Prof. Dr. Ir. Jos Lichtenberg en Ir. H.J.J. Valk

Wat is nu eigenlijk een Active House en een Passief Huis precies. Er zijn veel misverstanden over de criteria waar aan voldaan moet of kan worden. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen, en wat zijn de achtergronden daarvan.

We hebben twee specialisten bereid gevonden dit voor het Viba Cafe publiek helder uiteen te zetten.

Prof. Dr. Ir. Jos Lichtenberg van de TU Eindhoven zal zijn ervaringen vertellen met het ontwikkelen van zijn Active House, het HOTT huis ofwel House Of Tomorrow Today.

 

Ir. Harm Valk van NIEMAN raadgevende ingenieurs, zal alle ins en outs van het Passief Huis over het voetlicht brengen.

 

 

AANMELDEN:

Niet-leden: klik hier
LEDEN: aub eerst inloggen dan: klik hier

PLAATS: Peter Schmid Auditorium, Service-instituut VIBA-Expo, Veemarktkade 8, gebouw B, De Gruyter Fabriek,  ‘s-Hertogenbosch

AANVANG: 20.00 uur

Aan de trouwe Viba-café-lezing bezoekers

Een tijdje lopen twijfelen, maar ik heb ik de knoop doorgehakt; ik stop met het organiseren en programmeren van het VIBA-café.

Ik heb veel plezier  beleefd het idee van uitwisseling van gedachten via een Viba-café plus lezingen uit te bouwen, maar na 7,5 jaar 8x per jaar (als vrijwilliger) een lezing-bijeenkomst te hebben georganiseerd, is het genoeg.

Aanvankelijk schreef ik zelf verslagen in het tijdschrift Gezond bouwen en wonen om reclame te maken voor deze bijeenkomst. Dit resulteerde later in vele verslagen van anderen op de website, waardoor er een stukje geschiedenis ontstond.

De laatste vier jaar organiseerde ik als extra een excursie met lezingen, Viba op locatie, en in 2012 kreeg ik het idee het jaar met 5-minuten-lezingen te starten, wat  een bruisende nieuwjaars-bijeenkomst werd.

Nieuwsgierig naar wat mensen drijft  binnen de vereniging ben ik begonnen met korte interviews aan het begin van de lezing over de Viba-visie van de spreker.

Een paar ervan staan op de site.

Ik was zelf de trouwste bezoeker en heb veel leuke en interessante lezingen en sprekers meegemaakt, maar nu zit het erop.

Ik heb zin in iets nieuws.

Clairette Gitz

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten