Verslag VIBA-Café door Miel Karthaus en Martijn de Gier “Warmbouwen: hoe werkt het en wat zijn de voordelen” door Miel Karthaus

 

Overstappen op hernieuwbare energie in bestaande bouw: het is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk.
In het VIBA café van 4 februari legden Miel Karthaus en Martijn de Gier van KBNG Architectuur in Rotterdam uit hoe de principes van warmbouwen werken en wat de voordelen ervan zijn.

In nieuwbouw zijn er inmiddels tal van oplossingen voor fossielvrije verwarming, maar in de bestaande bouw, zeker in monumenten levert dit nogal eens problemen op.
Warmte gaat verloren door transmissie (door gevel, vloer en dak) en door ventilatie. Om het comfort en de bruikbaarheid op lange termijn te borgen moeten deze allebei worden gereduceerd. Meer isolatie of een slimmere CV-ketel volstaat lang niet in alle gevallen. Bovendien zijn er altijd financiële, bouwkundige, bouwfysische of esthetische bezwaren of onmogelijkheden.

Lange Voorhout Den Haag: Van energielabel G naar A.
Lange Voorhout Den Haag: Van energielabel G naar A.

Met laag temperatuur en met warmbouwen kan de weg naar energie NUL worden genomen. Warmbouwen zorgt voor een gezond, betaalbaar binnenklimaat. Betaalbaar voor gebruiker en eigenaar. Deze methode is bouwfysisch in orde en robuust, fossielvrij en duurzaam. In het VIBA café van 4 februari gaan Miel Karthaus en Martijn de Gier uitleggen hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Klik hier voor het Verslag van dit VIBA Café door Joop Bensdorp.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten