VIBA Café Anders denken, anders doen door Wim-Heerke Sprong wordt uitgesteld

Het leven op aarde gaat al een paar miljard jaar lekker zijn gangetje. Alles wat leeft houdt het geheel in evenwicht Maar sinds de industriële revolutie een paar honderd jaar geleden zijn intrede deed, kwam er scheefgroei. We mogen de huidige problematiek niet langer doorschuiven naar de volgende generaties. We wonen niet in gezonde huizen, bouwen gebeurt nog te veel vanaf eigen eilandjes en we moeten verder kijken dan de euro. De waarde van een gebouw wordt niet alleen bepaald door het bouwsel. Er is zoveel meer winst te behalen. Wim-Heerke Spronk deelt zijn visie tijdens het VIBA Café: ‘Kijk naar materialisatie, kijk naar het proces, naar de herbruikbaarheid – dus remontabel bouwen – en industrialisatie is natuurlijk sowieso een must. Je kunt ook de landbouw hervormen. Twee vliegen in één klap? De landbouw grondstoffen laten verbouwen voor de bouwwereld. Want in de bouw moeten (overigens net als in de industrie, verkeer, zee- en luchtvaart) ook stappen gemaakt worden: natuurinclusief bouwen bijvoorbeeld, materiaal gebruiken dat herwinbaar is en dat je na sloop van een gebouw weer terug kunt geven aan de natuur.

Om al deze uitdagingen logisch te maken heeft Spronk The Green Solution Group B.V. opgericht en faciliteert hij de sector samen met zijn ervaren team en toonaangevende partners vanuit een maatschappelijk doel. Binnen deze groep vervullen de bedrijven Greentogether en Renewbuilding een unieke en onafhankelijke positie binnen de keten. ‘Greentogether staat voor samen. Dat heb je nodig voor een grootschalige verandering.’ De architecten die verbonden zijn aan het samen groen doen, hebben slimme, kant-en-klare gebouwen uitgedacht voor woningbouw en utiliteit. Renewbuilding is de toeleverancier naar de bouw. ‘We willen kennis delen met bouwbedrijven, maar met je koffertje en een maatpak daarnaartoe, dat heeft geen effect.’ Daarom hebben ze bedacht om direct met circulaire casco’s te komen, ofwel ‘Green Structures’. Kort samengevat de bouw is zoekende en door kennis te delen en slimme oplossingen te komen wordt circulair bouwen bereikbaar, door toekomstbestendig opschalen betaalbaar. Anders denken, anders doen. Het kan!

Dit VIBA Café stond gepland voor 2 juni 2022, maar wordt vanwege te weinig aanmeldingen verplaats naar een nader te bepalen datum.

VIBA

VIBA

Scroll naar top

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten