VIBA-Café 11 mei: Michiel Haas over zijn levenswerk

Toen Michiel Haas tijdens de viering van het VIBA 40 jarig jubileum op 18 november 2016 de VIBA-prijs 2016 uitgereikt kreeg, werd er gelijktijdig een tentoonstelling geopend over zijn werkzame leven als architect, adviseur duurzaam bouwen en als vrijwilliger.Tijdens het VIBA-café van 11 mei 2017 zal Michiel toelichting te geven op de tentoonstelling en de grote hoeveelheid werk die hij de afgelopen 45 jaar verricht heeft.

Het VIBA-Café was tevens de afsluiting van de tentoonstelling en tevens de laatste kans om de tien panelen met Michiels werk te bewonderen.

Lees meer over dit VIBA-Café

Michiel Haas heeft architectuur gestudeerd aan het Swiss Federal Institute of Technology (ETH)  te Zürich, Zwitserland. Na dienstverbanden in Zwitserland, Spanje en Nederland vestigde hij zich vanaf 1980 als zelfstandig architect. Hij heeft zich intensief bezig gehouden met allerlei initiatieven op het gebied van duurzaam bouwen, is (mede)auteur van 16 boeken en is een veel gevraagde spreker voor cursussen en symposia in binnenland en buitenland. In 1990 richtte hij het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) in Naarden op. In 1997 promoveerde hij aan de TU-Eindhoven op zijn proefschrift: ‘TWIN-model, milieuclassificatiemodel bouw’, één van de eerste wetenschappelijke studies over een methode om bouwproducten op hun milieubewustzijn en gezondheidsverdraaglijkheid te beoordelen.

Uit het verslag door Wilco Machielse:

“Dit is een experiment”, begint Michiel Haas, vorig jaar de ontvanger van de Viba Prijs 2016, welke hem tijdens het symposium 40 jaar Viba op 19 november werd uitgereikt. Waar doelt Michiel op? We gaan het zien in 537 sheets! Ik ga hier niet de hele levensgeschiedenis van Michiel herhalen. Je kunt over hem ook lezen in het jubileum-nummer van “Gezond bouwen en wonen”.

Verslag VIBA-Café Michiel Haas

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten