VIBA-Café 1 juni: Rento Hermanns over Rondomdom

Wat is RondomDom en wie is die bevlogen idealist erachter?  De oprichter kwam het zelf vertellen op het VIBA-Café van donderdag 1 juni: een inspirerende avond voor denkers en doeners.

Het begon allemaal met het idee van Rento Hermanns om vanuit een mobiel servicepunt een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Met een mobiel servicepunt kun je bijna overal komen en neem je informatie en inspiratie mee op pad. Je brengt de bus naar de mensen toe.
Eind jaren 70 is Rento Hermanns vijf jaar weekendsuppoost geweest bij de mobiele galerie van de Rotterdamse Kunststichting in Rotterdam. Hij reisde met verschillende tentoonstellingen dwars door de stad en bereikte haar bewoners op een informele en erg leuke manier. Mensen die normaal niet zo gauw een galerie binnenstapten kwamen dankzij de mobiele galerie nu wel met kunst in aanraking.

Met deze ervaring van vroeger besloot Rento in zijn eigen stad Utrecht het mobiele servicepunt “RondomDom” te beginnen om bewoners te inspireren tot energiebesparing. Rento’s bus reist rond, komt naar je toe en neemt deel aan evenementen in de stad. Voorbijgangers kunnen vrijblijvend binnenkomen en advies vragen. Er zijn zonnepanelen die zichtbaar stroom leveren. Maar Rento heeft ook voorbeelden van (geluids)isolatie, grasdaken, en milieuvriendelijke bouwmaterialen aan boord. De bezoekers zien het en ervaren hoe het werkt. Zo helpt Rento een beetje mee aan bewustwording.
RondomDom is begin mei 2012 in Utrecht voor het eerst op pad gegaan. Ondertussen is hij ook in Den Haag geweest.

Rento is lid van VIBA Vereniging. Naast zijn voorlichtingswerk in de regio Utrecht vormt het isoleren van woningen zijn belangrijkste bron van inkomsten.
Veel particulieren willen hun woning isoleren maar hebben geen idee van materialen en mogelijkheden. In de ‘winkelwagen’ van Rento Hermanns krijgen de mensen advies en laat hij zien wat de verschillende effecten zijn van te kiezen isolatiematerialen. In een enthousiast verhaal vertelde hij ons niet alleen het comfort voor mensen te kunnen verbeteren maar zeer vaak ook eerdere bouwfouten en vochtproblemen op te lossen. Zijn aanpak om mensen thuis, met hulp van meerdere partijen, ook écht te helpen blijkt een zeer goede verdienste.

Bekijk hier Rento’s lezing

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten