VIBA Café 1 dec 2022: Jan Jongert en Césare Peeren

VIBA Café:   Jan Jongert en Césare Peeren. 25 jaar bouwen aan ecosystemen.
Datum:          1 december 2022, inloop v.a.19.30u, aanvang 20.00u, afsluiting rond 22.00u.
Locatie:        Het Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94 in Utrecht. voor info route klik hier
Aanmelden voor dit VIBA Café kan via een email naar [email protected]). Deelname is gratis voor VIBA-leden. Aan deelnemers die geen lid zijn vragen wij een bijdrage van € 10,-.

 

25 jaar bouwen aan ecosystemen

In deze lezing zullen Jan Jongert en Césare Peeren de ervaringen van 25 jaar pionieren in circulair ontwerpen en bouwen met u delen: De obstakels, en kansen maar ook het plezier om telkens creatief nieuwe uitdagingen te zoeken om onze gebouwde omgeving radicaal te verduurzamen. Door middel van zogenaamde Cyclifiers leggen de projecten steeds vakere waardevolle verbindingen tussen in het verleden losknipte processen van wonen, werken en produceren. De architecten werken hiermee aan het herstellen en opnieuw opbouwen van ecosystemen. Ze presenteren naast mijlpalen uit het oeuvre en enkele recente bouwprojecten op grotere schaal ook 5 paradigmaveranderingen die noodzakelijk zijn om de verduurzaming van de bouw echt gestalte te geven.

   

in 1997 begonnen Césare Peeeren en Jan Jongert een buro met een radicaal andere ontwerpmethode. in 25 jaar is het initiatief uitgebouwd tot een internationaal collectief met projecten met een grote verscheidenheid aan functies op verschillende schaalniveaus.

Césare en Jan presenteren naast mijlpalen uit het oeuvre en enkele recente bouwprojecten op grotere schaal ook 5 paradigma veranderingen die noodzakelijk zijn om de verduurzaming van de bouw echt gestalte te geven.

Césare Peeren Superuse | Architect
Césare is een gepassioneerde architect, ondernemer en idealist met een missie om de huidige menselijke cultuur te transformeren naar een meer vindingrijke en duurzame cultuur

 

 

Jan Jongert – Superuse | Partner en Architect Jan is gespecialiseerd in het gedrag van de stromen in het interieur, industriële en stedelijke omgeving en gefascineerd door de onderlinge verbinding daarvan als middel om de nieuwe waarde van een duurzame toekomst te creëren en te ondersteunen.

in 2021 ontving het collectief de Arc Ouevre Award.

 

Ivm de begintijd van de lezing zal Césare Peeren de eerste helft voor zijn rekening nemen en Jan Jongert de tweede.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten