VIBA Blog: Joris van Os

VIBA-bestuursblog
Joris van Os
Juni 2024

 

Een korte bijdrage voor de blog van de Viba, en helaas net te laat voor de nieuwsbrief. Mijn naam is Joris van Os (47). Een jaar of 2 nu lid van de Viba en en blij door de warme ontvangst. Mijn eerste idee was oei een architecten club maar ik ben geen architect….en wat blijkt dat maakt niet uit. Mijn doelstellingen binnen duurzaam bouwen heb ik wel degelijk! Mijn liefde voor ecologisch bouwen heb ik opgedaan door het bouwen van mijn eigen woning. Op vragen aan aannemers waarom ze bepaalde dingen deden kwamen enkel onlogische antwoorden. Een zaterdag morgen een half uurtje beknopt uitleg bij Groenebouwmaterialen bracht een eco (LOGISCH) verhaal. Toen we wegreden waren Aagje en ik het meteen eens, dat gaan we doen. Dampopen en luchtdicht.

Niet wetende dat ik mijn loopbaan bij een verpakkingsmaterialen bedrijf na 21 jaar in zou ruilen om ook in de ecologische bouwmaterialen te duiken. Eerst bij Groenebouwmaterialen en niet lang daarna ben ik doorgestroomd naar Pro Clima om damp open en luchtdicht bouwen als systeem verder in de markt te zetten. Dat doe ik inmiddels 1,5 jaar 4 dagen per week. Sinds januari ben ik gestart met de studie Baubiologie aan het IBN in Duitsland.

Prive ben ik getrouwd met Aagje (www.aagje.eu) ze werkt als therapeute en volgt diverse methodieke daarbij. We hebben samen het geluk 3 kinderen te hebben, 2 dochters Vesper van 12 jaar, Alba van 9 jaar en een zoon Dante van 3 jaar oud. We wonen in Esch tussen Den Bosch en Eindhoven. Mij mag je altijd wakker maken om een stukje accordeon te spelen. Daarnaast loop ik graag een stukje hard om mijn omvang een beetje binnen de perken te houden. Tevens ben ik voorzitter van een dorpsraad www.pepesch.nl

Ik waardeer het zeer dat ik een bijdrage kan leveren (binnen bepaald mate 🙂 aan de Viba . Warme groet uit Esch.

 

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten