Verslag Praktijkcafé 19-2: Anne Ubbels en Kees van der Linden

Het eerste Praktijkcafé van 2019, op dinsdag 19 februari: spraakmakende onderwerpen en interessante discussies. De sprekers waren Anne Ubbels en Kees van der Linden. Kees ging in op “de zin en onzin van stralingsverwarming en reflecterende isolatiematerialen”. Tijdens de presentatie ging Kees vooral in op de bouwfysische aspecten van verschillende soorten verwarming, stralingsverwarming en reflecterende isolatiematerialen. Kees zorgde ervoor dat onze bouwfysische kennis weer even flink werd opgefrist en bijgespijkerd.

Anne vertelde over haar ervaringen bij de Woonbond bij het begeleiden van bewoners bij het verduurzamen van sociale huurwoningen.  De snelle stijging van energieprijzen baart ernstig zorgen voor mensen met de laagste inkomens in de slechtst geïsoleerde en ongezonde woningen.
In haar presentatie gaf ze een toelichting op de rol van het kennis- en adviescentrum van de Woonbond bij het verduurzamen van een deel van de 1,5 miljoen sociale huurwoningen die bij de Woonbond zijn aangesloten. De Woonbond vertegenwoordigt de verhuurders. Anne werkt voor dat kennis-en adviescentrum. In de presentatie ging Anne in op de werkwijze en de ervaringen van de Woonbond.

 

Anne Ubbels

Hieronder de links naar de presentaties van beide sprekers.

ervaringen-woonbond Presentatie Anne Ubbels

viba-warmtestraling presentatie kees vd linden

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten