verslag ANNE-festival op 21 juni

Op 21 juni vierde ANNE de zomer met het ANNE-festival. Mede namens VIBA Vereniging was ik, Wilco Machielse, de hele dag present. Ik doe verslag.

VIBA-lid Rento Hermanns (“RondOmDom”) hield een cursus “Reken je rijk” van drie kwartier waarin hij de Excel-rekentool van Energie-U belichtte om je woning te verduurzamen: isolatie, energie-aspecten, warmtepompen, etc. Een mooie uiteenzetting door de vakman die zelf ook uitvoert.

Anke van Hal (weliswaar hoogleraar aan Nijenrode maar ze stond er vooral als een beslogen ervaringsdeskundige met praktisch toepasbare idealen) hield een Theatercollege. Het was een inspirerend betoog over logica die VIBA-leden allang kennen. Na afloop sprak ik Anke uitgebreid. Ze ‘schrok’ van het verdwijnen van de VIBA-Expo en vertrek VIBA uit Den Bosch. Ik heb haar bereid gevonden een VIBA-Café te komen vullen. Voor kleine clubjes als VIBA doe ze het (bijna?”) gratis, begreep ik. Ze vertelde ook over de lessen die ze ooit van Peter Schmid kreeg.
Op http://www.homemates.nl/mooie-verhalen/ kun je meer lezen over Anke’s activiteiten en kijken wanneer er voordrachten e.d. zijn.

Ik (Wilco) deed mee aan een rollenspel “Gemeenteraadsel Game” met vijf anderen waarin we elk een rol vervulden, o.a.: wethouder, dir. woningbouwver., bewoner, Groene actievoerder, lid bewonerscommissie (ik). Levensecht! Door de (emotionele!) bril van bewoners kijken stond centraal. Het was een bijzondere ervaring, vakkundig begeleid.

Thomas Rau hield een mooi verhaal, zeer kritisch op het klimaatakkoord. “Zeventien goals? Dan verwacht je een spel. Dat is er niet. Ik mis een 18e: doen!”
Met als doel de eerste 17 doelen in een diepere context te verankeren. Het 18e doel stelt hij voor als nieuwe beschaving die gebaseerd is op een diep respect voor het fundament van het leven en het leven zelf, en die uitgaat van het bewustzijn dat de mensheid onderdeel en niet eigenaar van de aarde is.

Resumerend: het was een leuk, inspirerend festival. En mooi om te netwerken. Ooit leerde Peter Schmid mij: “Wilco, ik heb vaak het meest bereikt tijdens recepties en in de wandelgangen van evenementen… netwerken is net werken!”

Op donderdagavond 5 september (VIBA-café) kun jij ook weer kennismaken met en bij https://anne-online.nl/over-anne/

Je kunt van twee P&R plaatsen en naar ANNE fietsen: Ik liet me uitgebreid voorlichten door https://nu-connect.nl/nl/ Fietsen met tablet op het stuur.
Ideaal voor onze café-bezoekers bij droog weer: Voor € 7,00 huur je een e-bike. Je kunt hem zelfs bij ANNE achterlaten, mocht je op andere wijze terug gaan naar P&R Westraven. Ik lees: “€4,84 per dag voor kortparkeren. €5,- per dag voor parkeren met openbaar vervoer.”
Of er een combitarief is Parkeren + Fiets, ga ik navragen. Ik heb ruim 30 folders meegenomen die je bij het eerstvolgende café kunt meenemen. Omgekeerd ‘bezorgde’ ik op ca 10 tafels boven, beneden en terras de nieuwe VIBA kaarten en vulde die aan, want ze werden gretig meegenomen. Ook toelichting mijnerzijds erbij.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten