Veelbelovende kick off VIBA-werkgroep stralingswarmte  

Toepassing van  infraroodverwarming in de woningbouw is gunstig voor het binnenklimaat, het comfort, de gezondheid en het energieverbruik. Dit is binnen het duurzame bouwen wel duidelijk, maar zal nog beter moeten worden aangetoond.

Dit is de eerste conclusie van de VIBA-werkgroep Stralingswarmte, op de eerste, succesvolle, bijeenkomst. Een groep van negen enthousiaste deelnemers met verschillende achtergronden schoof aan tafel in de Brasserie aan de Veemarktkade 8 in Den Bosch en kwam direct ter zake.

Regelgeving en bouwnormen houden nog geen rekening met infraroodstraling

Dat het onderwerp stralingswarmte leeft bewees het levendige debat.  Al gauw bleek dat stralingsverwarming in de bouwwereld nog een ondergeschoven kind is en miskend wordt. Zelfs regelgeving en bouwnormen houden geen rekening met infraroodstraling. Op dit gebied is er nog veel werk te doen. Ook de implementatie van infraroodverwarming in de bestaande woning- en gebouwvoorraad en monumenten zal veel onderzoek en tijd vergen.

Opdracht: formuleer een onderzoeksvraag

Geen nood, de werkgroep is er klaar voor en staat te popelen om te beginnen. Wie zich nog niet heeft aangemeld, maar wel mee wil doen/denken is van harte welkom. In september zal de volgende bijeenkomst zijn. Een ieder wordt gevraagd om een onderzoeksvraag te formuleren. De meest relevante vragen zullen dienen als leidraad voor een onderzoek dat we willen uitvoeren.

Het verslag van de bijeenkomst van de VIBA-werkgroep Stralingswarmte is gemaakt door Sjap Holst.

Aanwezig waren:

Erik Vink (gemeente Wijchen) zelfstandig bouwadviseur; Geert de Rijdt (vroeger gemeente Overbetuwe), ElboTherm stralingspanelen; Jan Verkuilen landschapsarchitect; Marcel Holt en Arnoud Druyvesteyn, Thermoline stralingspanelen; Marcel Andries bouwadviseur en tekenaar; Luuk van der Werf bouwadviseur; Sjap Holst architect; Chris Posma bouwmanager.

 

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten