Trots op bijna 40 jaar VIBA

Een paar weken geleden was ik bij een bijeenkomst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken over de Circulaire Economie. Deze bijeenkomst werd o.a. ingeleid door Klaas Taselaar, de oprichter van ROSTRA en organisator van deze bijeenkomst. Hij startte zijn inleiding met het verhaal dat hij in een ver verleden al gesprekken had gevoerd over duurzaam en circulair bouwen met de ‘goeroes’ op dit gebied: Michiel Haas en Peter Schmid. In die tijd hadden Michiel en Peter nog haar tot op hun schouders en stonden de ontwikkelingen op dit gebied nog in de kinderschoenen. In het daarop volgende kennismakingsrondje kon ik vervolgens met trots vertellen dat ik in het bestuur zit van de vereniging die diezelfde Michiel Haas en Peter Schmid al bijna 40 jaar geleden hebben opgericht.

‘Bijna 40 jaar geleden’, in december 1976, is de VIBA opgericht en dat betekent dat we in 2016 een mooi jubileum kunnen vieren. Hoewel de echte plannen daar nog voor nog gemaakt moeten worden denken we er als bestuur al wel over na. Het zou mooi zijn als we door middel van een tentoonstelling, een symposium en een goed gevulde website kunnen laten zien wat VIBA in afgelopen 40 jaar gedaan heeft en wat de leden van de VIBA hebben bijgedragen aan het gezond, duurzaam en bio-logisch bouwen in Nederland.
Iedereen die wil meehelpen om dit jubileum te organiseren is uiteraard van harte welkom om daar aan bij te dragen (aanmelding via [email protected] of d.m.v. een telefoontje naar ondergetekende via 06 5060 6842). In oktober zullen we de plannen tijdens een Algemene Leden Vergadering presenteren. Laten we er in ieder geval een mooi feest van maken.

 

Joop Bensdorp
voorzitter bestuur

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten