Symposium ‘Isoleren is niet saai’ concludeert: “er is nog veel te verbeteren”

VIBA-Expo symposium over energieneutraal bouwen en nieuwe isolatiemogelijkheden concludeert: er is werk aan de winkel.

In Nederland is afgesproken dat we vanaf 2050 een energie neutrale samenleving hebben. Hoe gaan wij dat bereiken? Anders bouwen? Andere materialen? Wat doen we met de bestaande voorraad? Alternatieve, duurzame energie? Hoe voldoen we aan het Parijse klimaatakkoord?

Isoleren saai? Nee uitdagend!

VIBA-Expo organiseerde op 8 juni jl. een symposium om innovatieve oplossingen te delen en mensen uit te nodigen om mee te denken en kennis en kunde te delen. En waar mogelijk nieuwe wegen te bewandelen en nieuwe toepassingsoplossingen te vinden.
Dit symposium was de eerste in een reeks bijeenkomsten over klimaat- en energie neutraal bouwen. Aan de orde kwamen aspecten als ventileren, duurzaam opwekken en opslaan van energie. en er werd ingegaan op uitvoeringsaspecten en betaalbaarheid.
Wist u bijvoorbeeld dat:

  • Aerogel de hoogste isolatiewaarde heeft, zeer dun is en toch  goedkoop kan zijn?
  • Kierdichting een essentiële substantiële stap is bij het isoleren?
  • Monumenten ook energieneutraal kunnen zijn?

We kunnen concluderen dat geleidelijk aan het de overheid, de bouw en de eigenaar/bewoners duidelijk wordt dat er veel te verbeteren valt aan wooncomfort en energiebesparing in bestaande woningen. Met een financieringsopzet voor VVE’s is het zelfs mogelijk seriematig meerdere woningen voor minder geld, “woonlasten neutraal”, aan te pakken.
Werk aan de winkel dus. Meer hierover bij VIBA-expo.

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten