Samen met VIBE naar Eindhoven: de “Stad van Morgen”

Ga mee met VIBE België naar Eindhoven en laat je een hele dag inspireren door de stichter van ‘Stad van Morgen’: Jean-Paul Close.

Op zaterdag 1 december organiseert onze collega-organisatie VIBE een inspiratiereis door Eindhoven over actief burgerschap. De focus ligt op het beleven van het begrip ‘Sustainocratie’, wat een samenvoeging is van “sustainable human progress” en “democratie”. Tijdens deze inspiratiereis leren we hoe er via actief burgerschap een stad kan worden gecreëerd waar het aangenaam vertoeven is, waar de betrokkenheid van de inwoners het belangrijkste vermogen is, waar er kan worden ingestaan voor de eigen voedselvoorziening en andere menselijke behoeften.

De inspiratiedag is voor leden én niet-leden van VIBE. In het programma wit onder meer een bezoek aan FRE2SH, een samenwerkingsverband dat bouwt aan voedselzekerheden in en rond de stad, om de lokale samenredzaamheid en productiviteit in de stad te verhogen, aan AiREAS, een samenwerkingsinitiatief dat focust op de interactie tussen volksgezondheid, luchtkwaliteit en stadsdynamiek een Aquaponics-opstelling en een voedselbos.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

 

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten