PraktijkCafé op 17 december over ‘groene daken’, ‘infrarood verwarming’ en ‘duurzame kozijnen’

Praktijk Café woensdag 17 december

Op dinsdag 17 december is er een VIBA Praktijk Café waarin we de volgende onderwerpen willen bespreken:

 

  1. Opbouw en detaillering van groene daken.Veel VIBA architecten ontwerpen huizen met een groen dak. Hoe ontwerp en detailleer zo’n dak zodat er een goede vochtregulatie ontstaat zonder dat er kans is op vochtschade. Waar moet je op letten zodat het dak op langere termijn goed blijft, ook tijdens droge periodes.

 

  1. Zijn infraroodpanelen een goede optie om huizen aardgasvrij te maken?Urgenda maakt via het initiatief Thuisbaas woningen aardgasvrij door bestaande CV installaties te vervangen door o.a. infraroodpanelen, ook als woningen matig geïsoleerd zijn. Kan dat wel of is deze all-electric aanpak  de toekomst?

 

  1. Wat is een goed kozijn voor een energieneutraal en biobased huis? Welke keuzes zijn er en waar moet je op letten als je kozijnen kiest en voorschrijft. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.

Graag nodigen we iedereen uit die over één van bovengenoemde onderwerpen voorbeelden,  vragen of antwoorden heeft deze in te brengen tijdens het Praktijk Café, zodat we deze onderwerpen gezamenlijk kunnen bespreken en uitdiepen.

Het praktijkcafé wordt gehouden op het kantoor van Renz Pijnenborgh, Paardskerkhofweg 6A in ’s Hertogenbosch. Het begint om 16.00 uur en duurt uiterlijk tot 20.00 uur. Halverwege worden broodjes en soep geserveerd op kosten van de VIBA. Aanmelding is verplicht. Laat uiterlijk vóór 14 december weten of je komt!

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten