Opening Oeuvre-expositie: Marcus Architecten

Op 4 februari vond bij de VIBA-Expo (Werkplaats De Gruyter) de officiële opening plaats van de oeuvre-expositie van Marcus Architecten.

Nadat de expositie al te zien was in onder meer Arnhem, Amsterdam, Parijs en Eindhoven (Dutch Design Week)  is Marcus Architecten gevraagd om de visie van het team ‘Innergy’ voor de stad van 2050 nu te delen met VIBA-leden en bezoekers van de VIBA-Expo en Werkplaats De Gruyter.

Team Innergy is de winnaar van de prijsvraag Energetic City 2050. Het winnende team leverde volgens drie verschillende jury’s de meest originele en verrassende visie op Arnhem in 2050.
Innergy is een ontwerpend onderzoek naar een nieuw energetisch panorama voor de stad van de toekomst.
In 2050 is er een overvloed aan duurzame energie. Daardoor is de wereld veranderd. Energie is veel meer dan wat er uit het stopcontact komt. De energie van mensen en van de samenleving, het gevoel dat je zelf energie hebt is minstens zo belangrijk. Daar gaat Innergy vanuit: de innerlijke energie van een mens.
De stad van 2050 is een fluïde stad die constant andere vormen aanneemt. Het is een stad van 3D-printers, ‘hyperskype’, wederafbouw en woonabonnementen, waarin gebruik belangrijker is dan bezit. Een stad van doe-het-zelf en zelftranscendentie, waarin de mens geen object is maar een activiteit.
Stedelijkheid in 2050 bestaat uit ontmoetingen, uit sociale netwerken, uit connecties tussen mensen. Deze zijn niet langer gebonden aan een fysieke omgeving:
De mens is de stad.

Naast de ‘Innergy’-expositie zal Marcus Architecten ook wat geselecteerd eigen werk laten zien, zoals het bio-based zelfherstellend paviljoen in Breda en het bio-based bijenpaviljoen in Nijmegen.

Innergy: lees de samenvatting

De expositie zal tot eind maart tijdens openingstijden en VIBA-Café’s te bezichtigen zijn bij de VIBA-Expo.
plaats:            VIBA-Expo,  De Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, gebouw F, ’s-Hertogenbosch

VIBA

VIBA

Scroll naar boven

VIBA nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten